Acum citesti
8 motive pentru a cumpara o bicicleta

8_motive_pentruacumpara_o_bicicleta1Cele mai frecvente doua intrebari pe care si le adreseaza o persoana inainte de a achizitiona o bicicleta sunt: 1.”Oare merita investitia?” si 2.”Daca o cumpar, oare o voi folosi in mod regulat?”. Intrebare care te trimite apoi direct la primul punct. In mod evident, ideea este gresita din start. Fara o nota de pozitivism nu vei incepe niciodata nimic. Poate ca urmatoarele 8 motive pentru achizitionarea unei biciclete te vor convinge. Sau cel putin unul dintre ele.


1. Bicicleta este unul dintre cele mai vechi mijloace de locomotie. Acesta a suferit numeroase schimbari in decursul anilor dar principiul a ramas acelasi : doua roti si doua pedale. Merita sa experimentezi sentimentul, este mult mai placut decat pare. Faptul ca bicicleta a reusind sa atraga mereu foarte multa lume ar trebui sa-ti dea de gandit.


2. Esti ecologic : daca tot ai auzit in ultima vreme vorbindu-se despre „eco” in jurul tau, poti sa fii sigur de faptul ca trendul este ascendent si nu ti-ar strica nici tie sa protejezi cumva planeta.


3. Economie semnificativa de bani : odata ce investesti o suma de bani intr-o bicicleta, iti vei da seama ca vei recupera investitia relativ repede. Bicicleta, comparata cu automobilul pe care-l conduci zilnic, iti salveaza foarte multi bani aruncati pe benzina.


4. Timp mai scurt de deplasare. Daca nu ai incercat-o, trebuie s-o faci : compara timpul petrecut in trafic in automobil cu cel petrecut pe bicicleta. O sa ramai uimit. La orele de varf poti ajunge chiar si de 4 ori mai repede prin centrul orasului la destinatia dorita.


5. Eviti viata de sedentar. Marea problema a tuturor in ziua de astazi este sedentarismul. Bicicleta te va ajuta sa ramai mereu in forma iar 1-2 ore de pedalat pe zi iti vor antrena suficient muschii. Ai sa observi ca psihicul tau va fi mai sus decat de obicei dupa o plimbare cu bicicleta.


6. Un ritm de viata mai sanatos : miscarea inseamna sanatate. Bicicleta iti ofera suficiente posibilitati de miscare, atat in oras cat si la munte. Vom pune intotdeauna muntele in fata orasului, deoarece in orasele foarte aglomerate, fara o masca de protectie corespunzatoare, plamanii tai vor incepe sa fie afectati treptat datorita prafului si a noxelor. Exista multe produse pe piata care atenueaza sau elimina efectele poluarii asupra sanatatii.


7. Utilizare pe termen lung : bicicleta poate fi un vehicul de incredere in timp daca este exploatat corespunzator. Inestitiile in reparatii sunt minime, majoritatea tinand doar de reglaje sau mici interventii, deloc scumpe.


8. Explorare de noi zone : bicicleta iti oferta posibilitatea sa te plimbi mai mult decat o faceai inainte pe jos (daca o faceai bineinteles). Pentru aceasta, ti-am pregatit o rubrica speciala in site si anume aceea de trasee .


Daca doresti sa-ti cumperi o bicicleta si nu stii de unde sa incepi, iti propunem selectorul de biciclete .


Vezi Comentarii (3)
  • „La orele de varf poti ajunge chiar si de 4 ori mai repede prin centrul orasului la destinatia dorita.”
    In Tg-Mures e interzis accesul cu bicicleta in centru! Aberatie mai mare nu cunosc… Toata lumea incurajeaza mersul pe bicicleta, noi il interzicem…

  • e interzis pt ca traficul e intens, drumul e destul de ingust, masini parcate, autobuze, semafoare .. etc

    alege o ruta ocolitoare pt siguranta si confort

  • ce cretini au fost aia care au interzis mersu pe bicicleta in centru din targu mures asa ceva numa la incuiati din romania mai vezi sa-i ia dracu si sa crape in cancer..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 3 =