Acum citesti
Rucsac Evoc FR Enduro (2012)

Evoc. Trebuie să-ți spună ceva acest nume. Poate că ai văzut vreo reclamă, un sticker sau logo-ul afișat în genericul unui film cunoscut precum Where the Trail Ends? Dacă totuși nu reușești să-ți amintești, lasă-mă să te introduc rapid în subiect: Evoc este o companie germană, relativ tânără, care a mizat pe un marketing eficient pentru a intra în grațiile riderilor. Iar pentru asta s-a axat pe sporturile extreme, în special în sponsorizarea celor mai importante filme de mountainbiking. Astfel, câștigul de imagine a fost uriaș, iar pentru mulți este deja un accesoriu nelipsit. Treabă nemțească, făcută bine. Se reflectă asta și în produsele sale? Lămurim în acest articol.

Cum momentan cei de la Evoc nu au reprezentanță în România, am așteptat pachetul de la München, destul de nerăbdător, trebuie să recunosc. Nu doar pentru că era vorba despre Evoc dar și datorită faptului că rucsacul de față este oferit pentru 160 de euro (720 de lei). Ce poate oferi un rucsac pentru această sumă? O parte din răspunsuri le-am aflat pe loc, altele pe traseu.

Exteriorul este compact, dat fiind faptul că Evoc FR Enduro are o capacitate de 16 litri. Nu este extrem de încăpător așa cum te-ai fi gândit, dar este foarte practic. Evident că n-o să iei toată sufrageria după tine, însă pentru cele necesare unei ture vei avea suficient spațiu. Să începem cu compartimentarea. Ai la dispoziție două buzunare laterale, numai bune pentru cărat sticle de plastic (0.5 l) sau bidoane de mici dimensiuni.

Un material elastic acționează ca o plasă pentru prinderea căștii de Cross Country, unde încape la fix. Dacă se întâmplă să ai o cască full face, sub rucsac există două corzi adiționale care permit fixarea acesteia.

Urmează apoi un alt buzunar exterior, încăpător, dedicat sculelor pe care vrei să le iei cu tine: acolo au încăput un set mai mare de imbusuri, levierele, pompa, o cameră, cartușul de CO2, peticele, un spray de lanț, o agendă și șervețele. Spațiu mai rămâne și pentru alte obiecte pe care ai vrea să le cari după tine, dar eu am considerat că aceasta este trusa completă în caz că rămâi pe undeva în pană sau cu lanțul rupt (presa de lanț este atașată setului de imbusuri).

Compartimentul principal poate înghiți cu plăcere un aparat foto cu bliț extern, câteva haine de schimb și un pachet de mâncare, dar nu este nici atât de mare încât să poți introduce cu forța o geacă de iarnă. Cum spuneam, dimensiunile lui FR Enduro sunt mici, iar acest lucru este minunat atunci când îl ții pe spate, deoarece uiți rapid de el și poți să sari în voie fără a avea impresia că ai o mare cocoașă în spinare. Mai mult decât atât, cu acest ghiozdan ești în siguranță în situațiile în care cazi pe spate, deoarece vine livrat cu un back protector realizat dintr-o spumă specială. Asta înseamnă că protecția va atenua mult din șocul unei căzături violente, chiar și pe pietre. Din fericire, nu am avut ocazia încă să văd cât de eficient este, dar observând grosimea acestuia, nu-mi fac probleme.

Câteva alte buzunare de mici dimensiuni se regăsesc și în interior, la fel ca și în cazul exteriorului alături de un buzunar dedicat unui recipient cu apă. Recipientul și paiul nu sunt incluse în costul rucsacului.

Greutatea de aproximativ 1.1 kg este redusă. Pe spate nu îl simți iar prinderile adiționale îl fixează și mai bine. Din punct de vedere al reglajelor pe spate, ai la dispoziție foarte multe variante. Ai o centură principală care se prinde în jurul abdomenului, apoi încă una la nivelul pieptului. Iar în aceasta din urmă este inclus chiar și un fluier în caz că te pierzi și nu știi ce să faci. La fel de util și în situația în care te prinde o avalanșă pe munte.

Pe scurt, rucsacul Evoc FR Enduro este o produs ce radiază calitate. Atenția la detalii este foarte mare, inclusiv atunci când vine vorba de protecție sau de reglaje. Un rucsac complet, care nu lasă loc de comentarii, dar pentru care trebui să pui ceva bani deoparte. Aici este de fapt și marea sa problemă și anume costul, de fapt, impedimentul principal atunci când vine vorba de achiziționarea unui produs high-end.

Producător: Evoc Sports
Preț recomandat: 160 euro
Importator în România: –

Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 10 =