Acum citesti
Încălțăminte Northwave Extreme Tech pentru MTB

northwave_extreme_tech_2013_1Modelul de top de la Northwave, pentru bicicletele de munte, poartă denumirea de Extreme Tech și pot spune că este o denumire inspirată dat fiind aspectul și poziția pe care o ocupă în ierarhia produselor italienilor. Primul lucru pe care-l remarci când pui mâna pe ei pentru a monta plăcuțele este greutatea. Cântărind mai puțin de 600 de grame, pot spune că este cea mai ușoară încălțăminte de MTB pe care am avut ocazia s-o probez și una dintre cele mai ușoare din lume.

După ce stai cu privirea prea mult ațintită în culorile acestei perechi de încălțăminte, montând plăcuțele, s-ar putea să vezi un pic culorile distorsionat, dar retina își revine repede. Odată ce-i pui în picioare, nu e ca și cum ai uita că ești încălțat, dar într-adevăr se simt așa cum sunt: foarte ușori. Construcția cu talpă din carbon și parte superioară din microfibră fără cusături contribuie din plin la scăderea greutății. În plus, carbonul ajută la un transfer de putere așa cum se cuvine în această clasă de încălțăminte.

Sunt de asemenea foarte bine aerisiți și poți observa chiar din fotografii de câte perforări beneficiază. Nu e ca și cum nu ți-ar transpira picioarele, dar față de alte perechi pe care le-am utilizat în trecut, pot spune că aceasta de față este foarte bine aerisită. Calapodul, și el perforat pentru a îmbunătăți circulația aerului, folosește un material antibacterial care are rolul de a ține la distanță mirosurile neplăcute.

Prinderea este de asemenea o joacă de copii. Închiderea principală S.B.S. (Step by step) se face cu ajutorul unei clape, iar potrivirea lor (practic strângerea șiretului) se face cu ajutorul unei rotițe. Mie îmi place să-l denumesc reglajul fin, deoarece această idee permite strângerea exactă a pantofului pe picior. Când îi descalți, apelezi la procedeul invers. Totul se desfășoară foarte rapid.

Pe traseu, dacă nu îi strângi foarte puternic, sunt rare cazuri în care laba piciorului amorțește, mai ales că Extreme Tech ți-o îmbracă ca o mănușă. Astfel, chiar și la trasee de 90 de km, am ajuns fără prea multe comentarii la destinație. Când vine vorba de push bike, știi sigur că te poți baza pe crampoanele din talpă, care oferă o aderență foarte bună, indiferet de teren. Nu sunt multe crampoane, dar sunt înalte și se înfig adânc. Suplimentar, cei de la Northwave au montat și o protecție cauciucată în vârful pantofului.

Pe scurt, exceptând culoarea, care s-ar putea să nu fie pe gustul fiecăruia dintre voi, mai rămâne să depășești un impediment pentru a intra în posesia lor: 1.130 de lei, cu posibilitatea de a găsi ceva reduceri în perioada următoare. Oricum, o incălțăminte croită pe laba piciorului, foarte ușoară, foarte ușor de încălțat, care a reușit să mă impresioneze.

Importator: BikeFun România
Preț: 1.130 lei cu TVA

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 2 =