Acum citesti
Echipament de iarnă Northwave

Pentru iarna aceasta am primit de la producătorul italian Northwave, o vestă, o pereche de pantaloni, o cagulă, o pereche de încălțăminte și o pereche de mănuși, toate gândite pentru anotimpul rece.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_1

Într-o combinație de culori care ne place foarte mult. Și nu au trimis întâmplător hainele de test în aceste culori, deoarece noi am reprezentat factorul decizional. Mai colorat înseamnă mai optimist, cel puțin pe timp de iarnă.

Jacheta și pantalonii Northwave Extreme Graphic

Dacă ne uităm pe specificații, cele două piese de îmbrăcăminte au un factor de protecție de 2 din 3 stele împotriva vântului și tot 2 din 3 stele pentru protecția la frig. În viața reală asta se traduce prin faptul că poți purta pantalonii fără probleme pe vreme rece, dar pe sub jachetă, am mai avut o bluză cu mânecă lungă. În această configurație am putut pedala la -5 grade fără să simt frigul. Problema este totuși atunci când cobori, în special dacă o faci pe asfalt, deoarece cele -5 grade se intensifică și pot ajunge lejer la -15 grade Celsius. În acest caz, am simțit frigul care mă pătrundea fără milă, dar trebuie luat în considerare și faptul că atunci când cobori nu mai depui niciun fel de efort. Acesta ar fi un inconvenient pe care-l poți întâlni la majoritatea hainelor, dacă te afli pe coborâri lungi.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_7

Altfel, pe trasee cu urcări și coborâri care au o diferență mică de nivel, echipamentul este suficient de gros și respiră suficient de mult, încât să elimini transpirația în afară și să te păstrezi călduros.

Din punct de vedere practic, jacheta are 4 buzunare la spate, din care unul este suprapus peste cel central și vine cu fermoar inclus. Buzunarele din stânga, respectiv din dreapta, sunt suficient de mari pentru a permite chiar și depozitarea unui bidon cu lichide, de 0.5 litri, fără a existat pericolul de a cădea când ești puternic zguduit pe traseu. Mânecile sunt de asemenea mai lungi și pot fi acoperite cu succes de mănuși, astfel încât să nu permită pătrunderea frigului.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_2

Nu în ultimul rând, în cazul pantalonilor trebuie menționat faptul că suprafața frontală (cea albastră) este mai groasă pentru a oferi protecție suplimentară împotriva vântului. Bazonul este confortabil și nu a devenit incomod nici măcar după de 50 de km de pedalat pe munte. Atât jacheta cât și pantalonii vin cu NW4Pro Membrane, răspunzătoare de altfel pentru cele menționate mai sus. Pe de altă parte nici nu aveam alte așteptări de la acest echipament, care este potrivit atât pentru toamnă cât și pentru iarnă, în situația în care nu folosești jacheta singură.

Prețuri: jachetă – 559 Lei, pantaloni – 479 Lei.

Mănușile X-cellent Touch

Mănușile de iarnă a celor de la Northwave vin cu o construcție nu foarte groasă, dar cu rating maxim la capitolul Windproof și Thermoproof. De asmenea, la capitolul Windproof au trecute pe interiorul mănușii, 2 din 3 stele. Lasând teoriile deoparte, pe trase mănușile X-cellent Touch au oferit o protecție eficientă împotriva frigului, dar au existat momente când mâinile s-au răcit, în special atunci când am fost opriți, chiar și pentru scurt timp. Opresc vântul, dar nu mențin permanent mâinile calde, dacă vei sta pe loc. Per total mă declar mulțumit la capitolul Wind- și Thermoproof, dar cu rezerva că există produse pe piață care pot oferi mai mult la acest capitol.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_3

În ceea ce privește funcționalitatea, nu există loc de comentarii. Palma beneficiază de 4 secțiuni destul de mari ce conțin gel și atenuează foarte mult din șocurile pe care le resimți în ghidon de pe traseu. Pe vârful ultimelor 3 degete există o suprafață siliconată pentru o mai bună aderență, iar pe degetul arătător și cel mare, un material special botezat Silver Touch, care permite utilizarea ecranului tactil al telefonului mobil. O opțiune cât se poate de binevenită.

Între degetul mare și cel arătător, în dreptul palmei există de asemenea o suprafață ranforsată dintr-un material asemănător cu pielea întoarsă, care completează aderența pe care o ai atunci când strângi de ghidon. Nu în ultimul rând, mai trebuie precizat suprafața asemănătoare unui prosop instalată pe degetul mare și pe care o poți folosi pentru a te șterge de transpirație pe frunte sau pe față, dar și construcția mai lungă a mănușii care îmbracă încheietura mâinii.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_4

Pe scurt, am apreciat foarte mult funcțiile oferite de mănuși, dar nu la fel de mult rezistența la frig pronunțat (testate la -5 grade, cu mențiunea că pe coborâri temperaturile au fost și mai scăzute). În condiții de iarnă blândă, cu temperaturi cuprinse între 0 și 5 grade, aceste mănuși oferă protecție perfectă împotriva frigului.

Preț: 199 Lei

Încălțămine Northwave Arctic Commuter M GTX

Cel mai scump echipament s-a dovedit a fi și cel care nu a lăsat loc pentru niciun comentariu negativ. Încălțămintea Arctic Commuter M GTX a oferit protecție excelentă împotriva frigului împotriva cu șosetele Husky Ceramic Socks și mai mult decât atât, nu a permis pătrunderea apei în interior atunci când am călcat accidental într-o baltă în care se aflau și mici bucăți de gheață. Am crezut că acesta ar fi fost finalul turei, dar am așteptat în van ca piciorul să se ude, prin urmare am continuat tura zâmbind.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_5

Căptușeala din interior este făcută să facă față și condițiilor de frig extrem, completată bineînțeles de membrana exterioară Koala Gore-Tex. Merită menționat faptul că aceasta a fost ușor de spălat, imediat după tură și că verdele fosforescent te face foarte vizibil și pe timp de noapte, aducând un plus de siguranță ciclistului.

echipament_iarna_bicicleta_northwave_2014_6

Prinderea se face de asemenea foarte rapid, cu o clemă prinsă de un șiret și cu alte două secțiuni care acoperă șiretul și se prind cu ajutorul unui arici de gheată. Mai mult, părțile superioare sunt mai înalte și acoperă gleznele. Acest sistem de închidere al pantofului mi s-a părut mult mai ușor de utilizat decât cel pentru pantofii de vară, care nici măcar nu depășesc glezna.

În rest, materiale de calitate, talpă ranforsată cu carbon dintr-un material termoplastic și nelipsitele crampoane care se înfig eficient în sol atunci când treci la partea de push bike. Pe scurt, una dintre cele mai bune perechi de încălțăminte pentru bicicletă pe care le-am avut vreodată în picioare.

Preț: 899 Lei

Concluzie

Toate piesele de echipament de la Northwave mi-au plăcut și dovedesc încă o dată că echipamentul specific de iarnă nu poate fi înlocuit cu geci groase sau haine prin care corpul nu poate respira. Preferații mei rămân pantofii Arctic Commuter M GTX. Pur și simplu își fac treaba de la un capăt la altul, de la start până la finish.

În ceea ce privește echipamentul, jacheta și pantalonii vin cu un set de culori foarte atractive și oferă protecție foarte bună pe timp de toamnă și bună în timpul iernii, atât timp cât mai completezi vestimentația cu o bluză cu mâneci lungi, subțire. Pe timp de iarnă, este recomandat să te îmbraci în straturi, prin urmare nu exclude să iei pe tine și un maiou. Mănușile sunt de asemenea un produs de calitate, care punctează foarte sus la capitolul funcționalitate, dar care nu au reușit să ne convingă până la capăt în condiții de frig extrem.

Importator: BikeFun România

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five + 17 =