Acum citesti
180° Spin

rating_180_spinRotirile sunt fun de exersat, au o tehnica destul de simpla si pot fi foarte spectaculoase daca sunt incorporate intr-o saritura. Vom explica o intoarcere la 180 grade, care se dovedeste utila atunci cand nu se mai poate inainta cu bicicleta, sau cand traseul amenajat o cere in mod expres.
Pasul 1 : In prima instanta te opresti cu bicicleta si ramai in trackstand (echilibru stand cu roata intr-o parte) cu corpul situat cam la mijlocul cadrului, iar cand te simti sigur pe tine incepi rotirea : inclini bicicleta in partea stanga si duci corpul in extrema dreapta.

Pasul  2 : Angrenezi, apoi apesi puternic in pedala in timp ce smuncesti ghidonul in partea dreapta si incepi sa rotesti corpul (in acest moment privirea ar trebui sa fie indreptata mult in partea in care se vrea rotirea) pe o traiectorie putin ascendenta (pentru a de desprinde de la sol).

Pasul 3 : Acum ar trebui sa fii in aer cu o tendinta buna de rotire pe care corpul tau a imprimat-o si bicicletei. E timpul sa tragi de ghidon si pedale astfel incat ea sa ajunga din nou sub tine intr-o pozitie normala (ca cea din care ai plecat).

Pasul 4 : Dupa ce ai aterizat in siguranta, pedalezi spre noua directie sau abordezi urmatorul obstacol. Daca esti stangaci, poti exersa aceleasi miscari de baza pe partea stanga. Cat timp exersezi rotirile tine minte sa flexezi mainile si picioarele si sa stai lejer pe bicicleta pentru ca rigiditatea te va impiedica sa faci rotiri mai mari si mai frumoase.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 − eight =