Acum citesti
Angrenaj Shimano Alivio

Angrenajul Shimano Alivio este un produs de 3 stele din 5, atat timp cat este exploatat corespunzator de utilizatorul sau. Odata cu anii, modelul a luat ceva in greutate, in prezent cantarind 1.046 de grame, comparativ cu modelul 2001 spre exemplu, care cantarea aproximativ 900 de grame.

Dar nu doar greutatea face diferenta intre modelul vechi si cel nou. Alivio a fost imbunatatit atat din punct de vedere al performantelor cat si din punct de vedere al designului. Acesta se prezinta in ziua de azi cu un design care tinde spre segementul premium, alegerea materialelor si finisajele acestora denotand un produs mai scump, desi nu este.

Mai mult decat atat, producatorul japonez Shimano, ofera angrenajul Alivio in doua culori : negru complet, sau foi negre cu brate argintii. Ambele modele sunt la fel de bine fabricate, in final ramanand doar o chestiune de gust alegerea culorii. Deasemenea sunt doua dimensiuni ale bratelor disponibile : 170 de mm si 175 de mm.

Shimano Alivio se descurca in parametrii normali, asa cum ne-a obisnuit in general casa Shimano. Schimbarile se fac destul de lin, fara prea multe zgomote, iar sansele ca lantul sa sara de pe foi este foarte redus. Bineinteles, in cazul in care schimbatorul de foi nu este reglat corespunzator exista diferite riscuri. Riderii care l-au exploatat la probe mai extreme au avut experiente neplacute cu acesta. In conditii de stres major, diferite componente din angrenaj cedeaza, cel mai des intalnit incident fiind distrugerea bratului la prinderea pe bottom braket (rulmentul de angrenaj). Daca optezi pentru angrenajul cu prindere Octalink, acest risc este eliminat. De asemenea, sunt destul de sensibile la lovituri, asa ca daca le detii, incearca sa le protejezi cat mai mult ca sa nu te trezesti cu dintii de pe o foaie rupti (in general dintii de pe foaia cea mare sunt cei mai expusi).

Recomandam acest angrenaj celor care nu sunt dornici de performante remarcabile, dar si celor care practica Cross Country la nivel de incepator. Nu este un angrenaj construit pentru heavy-duty, dar isi face bine treaba daca nu este hartuit intr-un mod neplacut.

Greutate : 1046 grame fara Bottom Braket

Utilizare : Cross Country, Recreational

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × 5 =