Acum citesti
Schwalbe Big Apple (2010)

Poate unele dintre cele mai cunoscute dar și versatile anvelope de pe piață, Schwalbe Big Apple (26 x 2.15) se fac imediat remarcate prin confortul pe care-l oferă. Cifrele de vânzări ridicate sunt cea mai bună dovadă în acest sens. Cum se comportă aceste anvelope în oraș și ce performanțe oferă, urmează să lămurim în testul de față.

În ciuda declarațiilor producatorului Schwalbe, cum că anvelopa Big Apple nu se numără printre cele mai rapide din gamă, o simplă tură prin oraș îți va demonstra contrariul : oferă o viteză bună de rulare, ce se apropie destul de mult de cea oferită de anvelopa Schwalbe Marathon Supreme.

Dar ceea ce ne-a plăcut în mod special la Big Apple este plaja mare de presiune cu care poate rula. Astfel, îți oferă posibilitatea de a rula fie mai confortabil, în detrimentul vitezei de rulare și a protecției împotriva snake-byte-urilor, fie rapid, dar în detrimentul confortului. Așadar, Big Apple poate rula în siguranța în plaja 20 – 55 psi! Suportă un rider de pîna la 130 de kg, prin urmare nu este cazul să-ți faci griji decât dacă ai probleme serioase cu greutatea.

Răspunzătoare pentru protecția împotriva penelor de cauciuc este noua tehnologie KevlarGuard, întâlnită la nivelul pereților laterali ai anvelopei. Astfel, la trecerile peste borduri sunt șanse minime să te alegi cu o pană de cauciuc, chiar dacă loviturile sunt mai puternice (trebuie îndeplinită totuși condiția, de a nu rula cu ele la presiunea minimă).

Greutatea acestor anvelope nu este tocmai mică, cele 760 de grame datorîndu-se utilizarii sârmei pentru talon și nu a kevlarului. Singurul dezavantaj real este aderența la limită în condiții de umiditate si/sau de temperatură scazută.

Un alt avantaj este constituit de construcția solidă a acestor anvelope. Din acest punct de vedere, mă simt nevoit să le recomand atât pentru bicicletele de oraș cât și pentru cei care vor să se deplaseze rapid pe Mountainbike-uri. În același timp sunt o alternativă decentă pentru pasionații de bikepark sau street.

Iar ca rețeta să fie completă, cei de la Schwalbe oferă anvelopa Big Apple în numeroase dimensiuni : 12, 14, 16, 18, 20, 24, 26 si 28 de inci!

Citybike sau Mountainbike? Anvelopa ideală de viteză și confort pentru oricare din cele două categorii. Prețul de 100 de lei nu este tocmai mic, dar dacă vrei o anvelopă ce întrunește mai multe calități, este cazul să te pui pe economisit bani. O investiție durabilă, deoarece durata lor de viață este mare.

Vezi Comentarii (4)
  • Am versiunea de 2.35 de vreo 4 ani. Cred ca am depasit 10.000 de km cu ele. Vara sunt anvelopele ideale. Conceptul de anvelopa cu suspensie chiar functioneaza. N-am avut nici o pana cu ele (chiar daca am trecut prin zone de cioburi). Singura lor problema este aderenta pe asfalt ud sau dale lucioase. Per total: o anvelopa care te face sa plutesti.

  • Exact ca si urbanist , le am de 4-5 ani, fara nici o pana ! tot pe 2.35 le am si eu ! prima data cand le-am pus pe bicicleta, nu erau umflate foarte tare pentru ca nu aveam lantul pus si am mers asa pana la un atelier de specialitate ! imi dadeam avant si urcam pe bicicleta ca sa ajung mai repede ! senzatia a fost una de plutire, ceva nemaiantalnit de mine pana atunci ! deci este chiar asa : la presiune joasa amortizeaza foarte bine denivelarile , eu neavand furca cu suspensii ! Acum sunt cam sterse (slick) dar doar din cauza franelor bruste pe asfalt ! oricum cine are grija de ele si face doar plimbari pe asfalt, nu va avea probleme cu ele 5 ani minim !

  • am lasat presiunea mai mica si am urcat de la Azuga pana la Susai si coborat de la cabana pe traseul de picior fara nici o problema cu modelul de 2.35

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 2 =