Acum citesti
Student german realizează propria cursieră de carbon pentru lucrarea de diplomă

Folosirea carbonului pentru a fabrica biciclete de top nu este ceva nou, dar putem spune că Jacob Haim a dus lucrurile cu un pas mai departe. Studentul universității austriece Joanneum a colaborat cu o firmă din Munchen care se ocupă cu prelucrarea carbonului pentru a dezvolta RaceBraid, o cursieră ultimul-răcnet.

Diferența pe care RaceBraid o prezintă față de marea majoritate a suratelor sale este modul de împletire al carbonului, care se realizează automat de către o mașinărie industrială, iar fibrele sunt înfășurate în jurul unui schelet din silicon pentru a le oferi forma dorită. Respectiva tehnologie (foto jos) de manipulare a carbonului este deținută de compania Munich Composites GmbH, așa că sunt mici șanele să mai regăsim la alte modele aceste fibre, iar faptul că unele sunt de culoare roșie reprezintă o trăsătură unică a acestui cadru. Prin acest proces se pot controla foarte precis numărul de fibre folosite, dispunerea lor și cantitatea de rășini folosite pentru a le lipi, generându-se astfel economii importante de materiale. De asemenea, și rata de apariție a erorilor se reduce drastic.

Haim a apelat la mufe pentru construcția acestui cadru, din simplul motiv că acestea oferă o varietate mai mare de personalizare a cadrului în funcție de dimensiunile ciclistului.

Vezi Comentarii (2)
  • Lucratura cadrului este excelenta, mai ales ca se poate modela dupa constitutia si dorintele ciclistului. Daca s-ar putea trece la productie ar fi un pas inainte ptr cadrele de carbon, mai ales ca e mai rezistent decat un cadru de carbon obijnuit si se poate face un numar nelimitat de design de cadru. mc.

  • maine vine altu’ cu fire verzi si v-a luat fatza :))))))))) banu’ jos ! imi place cum unii ar zice ca au inventat si roata numai sa faca doi banuti

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

fourteen + 18 =