Acum citesti
Scurtă istorie a Scott Bikes

Sport Scott a fost fondata în 1958 de Ed Scott, după ce a inventat primul băț de schi din aluminiu. Până în 2008, când Scott Sport sărbătorit 50 de ani de aniversare, compania a fost producătoare de unelte și echipamente pentru biciclete, sporturi de iarnă și motosports. În ciuda faptului că a început ca o companie producătoare bețe din aluminiu pentru schi, Scott a făcut progrese tehnologice pentru biciclete de munte de-a lungul istoriei companiei.

Primul Mountain Bike

În timp ce compania Scott Sport a început în 1958, abia în 1986 prima bicicleta de munte a fost lansată. În 1986, Scott Sport a deschis o nouă fabrică de bețe de schi din Italia, pentru a completa lansarea primei biciclete de munte.

Design

Dezvoltarea Aero Bar în 1989 a fost unul dintre punctele cele mai importante din istoria bicicletelor de munte Scott. Aero Bar folosește noi echipamente şi un design specific pentru a îmbunătăţi aerodinamica. Greg LeMond a folosit ghidonul Aero Bar în 1989 pentru a câştiga Turul Franţei. Împreună cu Aero Bar, alte progrese de design includ nouă categorii de biciclete de munte pentru a se potrivi diferitelor stiluri de pedalat, dimensiunilor corpului şi tipurilor de traseu.

Suspensie

Bicicletele de munte cu suspensie au fost un aspect important pentru Scott. Aceștia au lansat primul mountain bike cu suspensie în 1991, cu Unishock urmată de prima bicicleta full-suspension în 1992. În 1998, Scott a lansat G-Zero, cea mai usoara bicicletă full-suspension din lume la momentul respectiv.

În 2003, Scott a construit Genius full-suspension, cu amortizoare reglabile.

Carbon

Bicicletele de munte din carbon au revoluționat industria cu cadre ultraușoare și durabile. Scott a lansat prima sa bicicleta de munte de carbon în 1995: modelul Endorfine s-a aflat la Cupa Mondială şi la Jocurile Olimpice.

În 2007, Scott a inceput un proces patentat de mulare integrat, pentru a face cadre uşoare, durabile. Următoarea realizare în domeniul cadrelor din carbon a venit în 2011, cu lansarea biciclete Scott Scale 899, un cadru complet de carbon cântărind mai puţin de 899 grame.

Biciclete Scott sunt disponibile prin ProBike. Tot pe ProBike poți vedea întreaga gamă de biciclete Scott.

Text & fotografii: ProBike

Vezi Comentarii (2)
  • Sunt mandrul proprietar al unui Scott Aspect 10.Nu e o bicla pt. performanta-race,desi geometria e clar de MTB,doar un allrounder,adica merge si prin padure si pe „susa”.Am mers si cu Cube si Merida,dar Scott e altceva(mult mai rigida si mai agila).Astept feed-back de la proprietarii de Scott.
    Multumesc Bicishop, multumesc Scott !
    Scott…simply the best!

  • si eu au un Scott cu cadru de Al si sunt mega multumit de el. Am cauciucuri Continental RaceKing Supersonic 26×2.2 si ii foarte rapida si rigida. Ii perfecta !! recomand Scott.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 2 =