Acum citesti
Cele mai bine echipate biciclete între 1.000 și 2.000 de lei (2018)

Ca în fiecare an, revenim cu un top al celor mai bune biciclete care se regăsesc în intervalul de preț între 1.000 și 2.000 de lei. Anul acesta vom trage însă o linie la 1.500 de lei, ca să le împărțim în două categorii, diferența de preț între una de 1.000 și alta de 2.000 de lei fiind destul de mare și ducând practic la un dezechilibru al topului.

În acest articol vei regăsi strict bicicletele cu un raport echipare/preț foarte bun, alte lucruri care trebuie luate în seamă la achiziționare precum brand-ul sau geometria nefiind luate în calcul. Așadar, este un top orientativ sau unul pentru cei care sunt dispuși să plătească pentru cea mai bună echipare, fără ca restul de detalii să mai conteze. În acest top nu au fost luate în calcul bicicletele de hyper- sau supermarket, ci doar cele de brand-uri dedicate de biciclete. Nu sunt luate în considerare nici bicicletele din 2017, cu reduceri. Așadar, dă-i dăm drumu.

Segmentul 1.000 – 1.500 de lei

Acest segment este mai retrâns și strict recreațional, prin urmare bicicletele din această categorie pot fi folosite cel mult prin parcuri sau pentru deplasări urbane, deși pentru acestea din urmă, vă recomandăm o bicicletă de trekking sau una specială de oraș. Mai jos este o selecție de biciclete relevente, căci ofertele din acest segment sunt extrem de numeroase. În mod deloc suprinzător, bicicletele din această gamă sunt ceva mi ușoare decât cele din gama de preț 1.500 – 2.000 lei din simplul motiv că utilizează roți mai mici și frâne V-Brake în locul celor pe disc. De asemenea, este posibil să aibă și mai puține pinioane.

Cea mai scumpă bicicletă din acest segment este Romet Rambler FIT, cu roți de 26 de inch și cu același cadru pe care-l regăsim în categoria de preț următoare. Este dotat cu o furcă Suntour M3030, frâne V-Brake de la Promax, transmisie Shimano Alivio/Tourney 3×8 și anvelope Michelin Country AT 26 x 2.0. ideală dacă locuiești într-o zonă unde mai trebuie să și urci, căci oferă mai multe rapoarte prin transmisia 3×8.

Un cadru desenat dinamic pentru acest segment de preț.

Preț: 1.499 Lei

Cu un design mai puțin spectaculos, Romet-ul este urmat de Cross Viper HDB, cu roți ceva mai mari, de 27.5 inch. Furca este similară, un Suntour M3030 cu o cursă de 75mm, transmisie Altus/Tourney 3×7, frâne hidraulice pe disc, Shimano M315 și anvelope Kenda. Dacă aspectul cadrului nu este primoridal pentru tine, atunci aceasta este o alegere de luat în seamă dată fiind echiparea cu frânele hidraulice pe disc, o raritate în segment.

Aspect cuminte însă echipare cu frâne hidraulice pe disc.

Preț: 1.499 Lei

Kross Hexagon 2.0 are același cadru din familia Hexagon, însă este dotată cu frâne V-Brake, o furcă HL Forgo cu o cursă de 80mm, transmisie Altus/Tourney 3×7 și anvelope Mital Ocelot 27.5 x 2.1. Rulează pe roți de 27.5 inch și are un preț situat la limita superioară a segmentului.

Kross-ul folosește cadrul modelelor mai scumpe, chiar ale celor care trec de 2.000 de lei.

Preț: 1.440 Lei

Devron Riddle Men H0.7 este oferită în două versiune de culoare, are o transmisie 3×8 compusă din componente Shimano Tourney, are frâne mecanice pe disc Alhonga și anvelope Rubena instalate pe un set de roți de 27.5 inch, devenind astfel bicicleta cu cea mai interesantă echipare din cele prezentate aici.

Furcă RST Blaze și frâne mecanice pe disc, alături de un set de frâne mecanice pe disc, Devron propune un pachet interesant.

Preț: 1.395 Lei

Sprint iese la rampă cu modelul Dynamic 29, o bicicletă cu roți de 29 de inch. Este varianta obligatorie pentru persoanele mai înalte, iar din echipare fac parte o furcă Zoom 386A, frâne V-Brake, o transmisie 3×7 Shimano Tourney și anvelope Kenda K922.

Culori vii, roți de 29 de inch și un preț foarte decent raportat la echipare.

Preț: 1.349 Lei

Tot pe roți de 29 de inch rulează și bicicleta Ultra Nitro, însă echiparea este ceva mai slabă decât în cazul modelului de la Sprint. Se face remarcată prin frânele mecanice pe disc, însă care nu prestează prea strălucit. Totodată, este echipată cu o transmisie 3×7 Shimano Tourney și cu anvelope Trayal 29 x 2.10, însă are cel mai mic preț de achiziție.

La prima vedere o echipare bogată, însă piesele nu strălucesc.

Preț: 1.059 Lei

Pe scurt:

Romet oferă un raport echipare/preț bun cu modelul Rambler, deși este cel mai scump din acest top. Devron Riddle Men reprezintă un concurent similar, însă cu un preț mai mic, dar cu un aspect nu la fel de bine definit. Cei care au neapărat nevoie de o bicicletă cu roți mari, vorbind aici despre persoanele înalte de peste 1.80m, pot apela la varianta celor de la Spint.

Segmentul 1.500 – 2.000 de lei

Bicicletele din acest segment fac parte tot din categoria bicicletelor recreaționale însă pot fi utilizate și pe poteci de pădure, foarte puține dintre ele pe forestiere de munte, dată fiind echipare. Dacă dorești doar o bicicletă de parc, uită-te la variantele din segmentul 1.000 – 1.500 de lei, prezentate mai sus.

Cross GRX 927, cu roți de 27.5 inch și un preț de 1.999 de lei este cap de listă, din două motive: listă alfabetică și cel mai mare preț. Dar și unul dintre cele mai bune rapoarte calitate/preț. Modelul fabricat în Bulgaria este deja o mică vedetă în segmentul entry-level, bucurându-se de cifre de vânzări semnificative. Ce este de reținut: frânele hidraulice de la Shimano, modelul M315, transmisia Alivio/Altus 3×9, furca Suntour XCM cu o cursă de 100mm și anvelopele Continental Race King.

Design-ul lui GRX nu este chiar nou, îsnă rămâne de actualitate.

Preț: 1.999 lei

Cu un preț similar însă cu un nume important urmează Focus Whistler Core, cu o culoare simpatică și roți de 27.5 inch. Pe bicicleta nemților regăsim o furcă Suntour XCT cu o cursă de 100mm, frâne mecanice Shimano M375, o transmisie 3×8 Shimano TY/TX și un set de anvelope Impac Ridgepac 2.1. Este în fond singura variantă prin care poți intra în posesia unui brand cunoscut, într-o variantă cu roți de 27.5 inch.

Cadrul lui Whistler arată bine și este țeapăn, așa cum a reieșit din testele noastre anterioare (vezi rubrica Teste/Biciclete).

Preț: 1.999 lei

Merida Matts 6.15-MD este disponibil la un preț de sub 2.000 de lei doar în versiunea cu roți de 26 de inch, aceasta fiind o bicicletă dedicată plimbărilor prin parc sau pe poteci de pădure de la șes. Rulând pe roți de 26 de inch, se adresează persoanelor mai scunde, iar în acest preț primești un set de frâne pe disc, o transmisie 3×8 (Tourney/Altus), o furcă Suntour XCT și anvelope Merida.

Dovada vie că roata de 26 de inch încă n-a murit. Iar echiparea este decentă pentru plimbări recreațional, în special pentru copii sau persoanele mai scunde, de sub 1.70m.

Preț: 1.990 Lei

Bulls Pulsar Eco 27.5 face parte din aceeași categorie precum Merida de mai sus, însă este oferit cu roți de 27.5 inch, un avantaj pentru persoanele mai înalte. În acest buget primești un set de frâne V-Brake, o furcă Suntour M3010 cu o cursă de 50mm, o transmisie 3×6 Shimano Tourney și anvelope Kenda.

Frâne V-Brake pentru acest Bulls din gama entry-level.

Preț: 1.900 Lei

Ceva mai jos în categoria de preț se află Pegas Drumeț, disponibil în mai multe culori. Modelul nu este chiar nou în gama producătorului autohton, însă vine cu o echipare relativ diferită față de concurență, cel puțin în ceea ce privește brand-ul componentelor. Astfel, avem o furcă cu o cursă de 100mm (fără a se specifica marca), o transmisie 3×8 de la Sunrace, frâne mecanice pe disc cu manete Tektro și discuri în formatul 180/160mm, un cadru din oțel (fiind singura de altfel din acest clasament cu alt cadru decât aluminiu) și anvelope rapide Kenda Small Block Eight.

Design interesant, însă cadru din oțel, deci așteaptă-te la o greutate mai mare.

Preț: 1.899 Lei

Tot în aceeași sumă regăsim un alt model de la Cross, Traction SL3. Echipat cu roți de 27.5 inch, acesta are în dotare o furcă Suntour XCT, frâne hidraulice pe disc Shimano F505, o transmisie Altus/Acera și anvelope Kenda K1104A. Pentru 100 de lei în plus, primești modelul GRX 927 de la același producător, care merită banii din plin.

Traction-ul este ceva mai slab dotat decât GRX, dar și o idee mai ieftin.

Preț: 1.899 Lei

Pentru 9 Lei mai puțin poți achiziționa noul Kross Hexagon 6.0, echipat cu o furcă Suntour XCT de 100mm, transmisie Shimano Alivio/Tourney 3×8, frâne hidraulice Shimano BR-M315 cu discuri de 160mm și anvelope Mitas. Dată fiind echiparea, reprezintă cumva soluția de mijloc din bicicletele prezentate aici.

Kross Hexagon 6.0 cu un cadru ușor curbat.

Preț: 1.890 Lei

Devron, un alt producător autohton, este prezent în acest top cu modelul Riddle Men H1.7. Acesta este echipat cu o furcă RST Blaze, una dintre cele mai bune din acest clasament, cu o transmisie 3×8 Acera/Tourney, frâne Shimano BR-M315 cu discuri de 180/160mm și anvelope Rubena Cheetah. Este de asemenea cea mai viu colorată dintre toți candidații.

Furcă RST Blaze, o echipare aparte în acest segment.

Preț: 1.850 Lei

Romet, faimosul producător polonez, intră în acest clasament cu modelul Rambler FIT, cu roți de 27.5 inch. O furcă Suntour XCT face parte din echipare, alături de o transmisie 3×8 Shimano Alivio/Tourney, frâne hidraulice pe disc și anvelope a căror marcă nu este precizată.

Rambler FIT cu un element din aluminiu care unește seat tube-ul cu top tube-ul.

Preț: 1.799 Lei

Pentru cei care chiar vor altceva în acest segment, există din fericire Haibike HardSeven 1.0, cu un preț chiar decent dat fiind aspectul diferit. Din echipare face parte o furcă Suntour XCT, o transmisie 3×7 Shimano Tourney, frâne hidraulice Tektro M280 cu discouri de 160mm și anvelope Kenda K-922. Design-ul este susținut de un cadru extrem de robust, cu țevi dreptunghiulare.

Haibike HarSeven 1.0 cu cel mai spectaculos design.

Preț: 1.790 Lei

Un alt Romet se regăsește la un preț de 1.699 de lei, însă cu un aspect mult mai interesant decât cel am modelului FIT. Se numește tot Rambler, însă este versiunea 2 și are roți de 27.5 inch. in punct de vedere al aspectului bicicleta are un design destul de agresiv, este echipată cu o furcă Suntour XCT, frâne pe disc hidraulice, transmisie 3×8 Acera/Tourney și anvelope în formatul 27.5 x 2.25.

Acest Rambler este canditat la raportul ideal echipare/preț dar și aspect.

Preț: 1.699 Lei

Una dintre cele mai interesante varianta din acest clasament vine tot de la bulgari, costă mai puțin decât majoritatea de aici, este frumos colorată și are o echipare interesantă raportată la prețul de achiziție. Shockblaze R2 este echipată cu o furcă Suntour XCT, transmisie 3×8 Altus/Tourney, anvelope Kenda 27.5 x 2.10 și frâne pe disc hidraulice Shimano M315.

Iar Shockblaze R2 este de asemenea în top 3. Mai ieftin decât liderul acestui top, Cross GRX.

Preț: 1.699 Lei

Ultima, dar nu cea din urmă, este de fapt o surpriză căci este singura bicicletă din clasament ce rulează pe roți de 29 de inch. Așadar, pe lângă faptul că se adresează persoanelor mai înalte, aceasta costă și cel mai puțin: Sprint Dynamic HDB 29. Vine echipată cu o furcă Zoom, frâne pe disc hidraulice BH-X800, transmisie 3×7 de la Shimano din gama entry-level și anvelope Kenda K922.

Roți de 29 de inch în acest segment. De apreciat.

Preț: 1.599 Lei

Pe scurt

Fără doar și poate, Cross GRX este cea mai bine echipată bicicletă de aici, dar și printre cele mai scumpe. Nimeni nu oferă o transmisie 3×9 în acest segment de preț. Este important deoarece te poate duce mai departe, chiar și pe trasee lejere de munte, punând în calcul frânele hidraulice sau anvelopele de mai bună calitate.

Pe de altă parte, Devron oferă cea mai bună furcă din acest top, Shockblaze, alături de Romet variantele de mijloc cele mai importante, iar Sprint – singura versiune cu roți de 29 de inch.

Niciuna dintre bicicletele prezentate de mai sus nu sunt pregătite cu adevărat pentru munte, iar acesta este un lucru de care trebuie să ții cont neapărat la achiziție.

Vezi Comentarii (11)
  • Se poate si un clasament al bicicletelor intre 2000 si 3000 (poate chiar 3500) lei? Sau macar in comentarii ceva pareri, m-ar interesa o bicicleta decenta de munte in jur de 3000-3500 lei. Cea mai buna echipare pe care am gasit-o eu in banii astia este DEVRON RIDDLE MEN R6.7 2017. Multumesc.

  • In topul 1000-2000 observ ca nu se regaseste nici un model de bicicleta de la decathlon desi s ar incadra chiar 2, desi pretul, dotarile si calitatea lor este dupa parerea mea este foarte buna, dovada si volumul vanzarilor, si.nu doar in romania, care probabil le depaseste pe toate celelalte la un loc. In topuri straine se regasesc biciclete decathlon, la voi pe site aproape ca nu exista mentiuni despre acestea, tocmai succesul lor va face sa le ignorati saunexista un alt argument? E adevarat ca cei din mag nu au timp si nu se pricep la reglaje, dar odata reglata cum trebuie aceste bicicleste sunt de toti banii si poate chiar peste anumiti concurenti, devron fiind principalul rival

  • Freerider, am pretentii de la voi… sa spuneti: „Cei care au neapărat nevoie de o bicicletă cu roți mari, vorbind aici despre persoanele înalte de peste 1.80m…” este o mare prostie, impinsa de la spate de tendintele pe care la impun producatorii. 26r ain’t dead people. O spun eu, si milioanele de ciclisti care inca ne dam aceste „antichitati”. https://www.youtube.com/watch?v=nfZylC-n4qE

    • Salut, este vorba despre cum stai pe bicicleta, controlul pe care ti-l ofera si mai nou, ca toata lumea pune preț pe asta, despre cum arăți pe respectiva bicicleta. La 1.85-1.90m pe o bicicletă cu roți de 26 este mai incomod decât pe una cu roți de 29.

  • Vreau sa fac zilnic 40-60 km /zi . Va rog sa-mi recomandati o bicicleta trekking(sau alta categorie) la un preț între 1500 -2500 RON . Va multumesc.Am 1,75.

    • Bună ziua, vă așteptăm cu drag pe forumul nostru. Vă rugăm să ne prezentați câteva variante la care v-ați gândit în postarea de pe forum, iar de acolo putem porni o discuție. Cele bune!

  • Eu am avut o bicicletă CUBE Nature 28 iridium & blue (2018), dar îmi era oarecum incomodă și am 1.80 înălțime.
    Mă bate gândul să îmi cumpăr tot un CUBE, dar oscilez între 3 variante : AIM 27.5 , AIM SL și ATTENTION.
    O recomandare ar fi binevenită.
    Mulțumesc

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 4 =