Acum citesti
Ce este o bicicletă electrică?

În ultima vreme au existat discuții aprinse pe facebook și pe site despre cum funcționează o bicicletă electrică. Am realizat apoi că nu am dedicat un articol separat subiectului pentru a vă arăta mai în detaliu despre ce este vorba. Chiar ieri însă am încropit un scurt film, în care am explicat mai pe larg conceptul unei biciclete electrice, pe care vă invit să-l vizionați în cele ce urmează.

Câteva detalii importante:

-bicicletele electrice nu au accelerație pe ghidon și nici vreun buton care să acționeze motorul
-fără efort din partea ta, adică fără să pedalezi, un e-bike nu se mișcă din loc decât dacă te afli la vale.
-prima treaptă de asistență, Eco, este similară cu pedalatul pe o bicicletă non-electrică, luând în calcul greutatea și viteza de rulare a anvelopelor (bicicleta din filmul de mai sus este dotată cu anvelope groase, de 3 inch).
-cea mai dură urcare din film are o înclinație extremă de 35% conform GPS-ului Bryton.
-pulsul maxim atins în tura de prezentare a fost de 168-170 bpm pe urcarea amintită.
-este ideală pentru urcările extrem de tehnice, spre exemplu pe pietre mari așezate în trepte. Dacă ai și un pic de skill de trial, o să te distrezi serios.
-dacă pedalezi pe o bicicletă electrică nu înseamnă că ești o legumă. Aceasta pur și simplu te duce mai departe cu același efort pe care-l depuneai și pe bicicleta ta non-electrică.
-ideală ca o soluție de distracție, spre exemplu ca a doua bicicletă din garaj cu care să ieși seara după tură sau să te duci în oraș fără să transpiri.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =