Acum citesti
Test – echipament ciclism copii Northwave Origin Junior 2022

Nu sunt mulți care caută ceva special pentru cel mic. Până la urma “orice” este bun, atâta vreme cât îi permite micului biciclist să se deplaseze în siguranță pe bicicletă. Însă adevărul este că nu e atât de simplu, pentru că cei mici sunt mult mai sensibili la disconfort, iar dacă nu le place ce se întâmplă, dacă nu se simt bine când se plimbă cu bicicleta sau participă la un concurs, pur și simplu pe viitor vor refuza să se mai dea.

Echipamentul de copii, specializat pentru ciclism, este destul de rar de găsit prin magazine, motivul fiind că părinții nu prea cumpără așa ceva. Se mulțumesc să-i îmbrace pe micii bicicliști cu haine sport normale, ba chiar de stradă, de cele mai multe ori din bumbac, nici măcar poliester. Mărcile consacrate, care fac astfel de echipament, sunt multe în lume, dar printre puținii cu adevărat prezenți în România este Northwave. De-a lungul anilor juniorul nostru a folosit astfel de echipament, diverse măsuri, din ce în ce mai mari, și întotdeauna de la Northwave, pentru că asta găseai.

Anul acesta a venit vremea ca juniorul să schimbe iarăși măsura, iar echipamentul ales a fost modelul Origin – tricou, pantaloni cu bretele de data asta și pantofi cu spd. Trebuie spus că deși Northwave este bine reprezentat în România, prin importatorul oficial Bikefun și rețeaua sa de comercianți, tot nu a fost ușor să găsim ce căutam. Din fericire însă, chiar dacă unele produse nu erau pe stocul magazinului, au putut fi aduse la comandă. Așadar, se poate și așa.

Noul echipament Northwave Origin Junior 2022 este, efectiv, la fel ca cel pentru adulți, doar că mărime mai mică. Beneficiază de aproape toate avantajele și specificațiile unui tricou sau pantalon normal, de adult, însă redus la dimensiunile celui mic. Spun “aproape” pentru că, spre exemplu, tricoul și pantalonul de față nu beneficiază de cusături aplatizate, care ar fi implicat costuri mai mari. Aceste dimsnsiuni, mai mici, sunt disponibile într-o gamă foarte largă de măsuri.

Astfel, tricoul este disponibil în patru variante de măsuri: pentru 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani și 10-12 ani. După vârsta asta vei începe să cauți la echipament pentru adulți. La pantalon la fel, patru plaje de vârste. La pantofii Northwave Origin Junior măsurile sunt de la 32 la 38. Însă despre pantofi voi vorbi într-un articol separat, pentru că merită.

Desigur, este plăcut că echipamentul e asortat, pantalonii cu tricoul și pantofii. Toate trei dispun de aceeași schemă de culori. În cazul nostru, un verde mai camuflat, portocaliu și un design de camuflaj urban și acesta în culori asortate. Mai important a fost însă că și juniorului i-au plăcut culorile și, după cum știm, daca culorile nu-s frumoase, nimic nu mai contează!

Din punct de vedere al materialelor, tricoul și pantalonul sunt făcute, în întregime din poliester, tricoul 100%, iar pantalonul 80% cu 20% elastan. Asta este și bine și rău. Este bine, pentru că e un material simplu, elastic, confortabil care, dacă se udă, de la ploaie sau transpirație, se usucă repede. Este rău pentru că dacă juniorul este alergic la astfel de material, nu-l va putea purta.

Elastanul din compoziție oferă compresie, similar cu echipamentul cu compresie puternică, gândit pentru atleții de performanță. La prima vedere poate părea că pantalonii sunt mici, însă dacă măsura este aleasă corect, aceasta se va potrivi. Compresia este foarte utilă pentru că reduce vibrațiile în mușchi ceea ce reduce, la rândul ei, senzația de oboseală. Implicit, performanțele sportive cresc.

Tricoul are fermoar frontal YKK, dar nu până jos. Aici poate ar fi fost mai bine unul lung, care să permită deschiderea completă a tricoului, pentru ventilație maximă vara. Surprinzător însă, juniorul nu s-a plâns de „lipsa” asta, chiar și la peste 40 de grade, cât am prins de mai multe ori de-a lungul celor 5 zile cât am pedalat pe Canal du Midi, Franța. Desigur, la spate există cele trei buzunare clasice unde, și cei mici, își pot pune orice doresc.

Pantalonii sunt ca la oamenii mari, desigur adaptați dimensiunilor celor mici. Iar aici a apărut prima problemă și surpriză, când juniorul a dorit să dea o fugă până în tufiș, să rezolve „o problemă mică”. Obișnuit până acum cu pantalonii normali, fără bretele, a uitat că cei noi au așa ceva. A fost amuzant să-l urmăresc cum se chinuie puțin. Adevărul este că poate fi enervant, dacă nu ești obișnuit cu așa ceva, însă bretelele sunt utile pentru că oferă susținere bună și țin pantalonii bine trași pe tine.

Bazonul pantalonilor este, și acesta, special pentru copii. Mai precis, dimensiunea este mai mică și adaptată fizionomiei celor mici. Este destul de gros și, implicit, oferă confort bun. Trebuie însă nimerită dimensiunea, măsura corectă a pantalonilor, pentru ca potrivirea să fie perfectă și să nu apară puncte de presiune sau cute.

Personal, mi-au plăcut foarte mult tricoul și pantalonii Northwave Origin Junior, iar juniorul a fost, la rândului lui, încântat de echipament. Poate și pentru că, îmbrăcat așa, arata ca „profesioniștii”. E drept că un astfel de echipament poate fi costisitor, însă părinții care apreciază mișcarea, sportul, performanța și timpul îndelungat petrecut în natură, vor face investiția.

Echipamentul este disponibil în mai multe variante de culori, cele care nu apar pe site-ul importatorului Bikefun, sunt disponibile la comandă prin intermediul rețelei de distribuție Bikefun.

  • Măsuri tricou și pantalon: 5-6 ani; 7-8; 9-10; 10-12 ani
  • Preț la data publicării recenziei: tricou 169 lei; pantalon 175 lei
  • Importator: Bikefun.ro
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty − seventeen =