Acum citesti
BikeXpert Alpine Challenge 3 septembrie, vine cu noutăți în 2022!

Anul acesta, concursul de mtb maraton BikeXpert Alpine Challenge, va avea loc sâmbătă 3 septembrie și vine cu câteva noutăți. Mai precis, E-Bike Race Leaota, care are loc pe lângă cursa clasică de e-bike, de la tura medie. Noua probă merge pe bucla din Leaota de la tura lungă.

În total Bikexpert Alpine Challenge 2022 oferă concurenților 5 competiții de mtb: 40 km, 86 km, 16 km, E-Bike Race Leaota 41 km și E-Bike Fun 40 km, însă important de știut este și că la acest eveniment se fac strângeri de fonduri pentru MagiCamp!

„Vrem să dăm și un sens bun kilometrilor noștri pedalați Și anul acesta, dedicăm evenimentul BikeXpert Alpine Challenge misiunii Asociației Magic, de data aceasta pentru proiectul Șofer de Suflet. Prin acest proiect, peste 250 de voluntari magici asigură transportul de la/către spital pentru copiii bolnavi de cancer. Pandemia a pus și mai multă presiune pe sistemul medical și a vulnerabilizat și mai multe copiii grav bolnavi. Teama de virus și lipsa infrastructurii de transport public a determinat mulți părinți să amâne tratamentele copiilor. Începând cu luna mai 2020, Asociația Magic a cerut ajutorul voluntarilor pentru a ajuta copiii să ajungă la spitale și noi vrem să dedicăm kilometrii noștri Șoferilor de Suflet.” – alpinechallenge.ro

Cu excepția cursei E-Bike Race Leaota, toate celelalte trasee au startul din centrul orașului Pucioasa. Pentru E-Bike Race Leaota, care este un concurs mai dificil, cu o lungime de 41 km și 1600 m diferență de nivel, startul și finișul au loc în comuna Runcu, la intrarea pe valea Ialomicioarei. Premierea va fi tot în Pucioasa. Traseul străbate zona montană a maratonului de 86 km, pe poteci largi alpine și cu două coborâri tehnice, fiecare cu o lungime de aproximativ 2 km. Organizatorul avertizează că această cursă este destinată riderilor cu un nivel avansat de pregătire fizică și tehnică.

Înscrierile sunt deschise și se pot face pe site-ul evenimentului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × 5 =