Acum citesti
Etnies Camber CL MTB la test

Concurent direct pentru FiveTen Hellcat Pro, noii Etnies Camber CL pentru MTB au fost dezvoltați împreună cu nimeni altul decât Brandon Semenuk, iar asta ar trebui să fie un garant pentru performanță. Dacă aspectul este discutabil, din punct de vedere a ceea ce au de oferit unui rider la nivel de performanță, aceștia s-au descurcat grozav.

Şiretul poate fi asigurat cu prinderea velcro sau poate fi băgat în interior. Doar nu-l lăsa așa cum îl vezi în poză.

Camber CL par ceva mai lați și mai lungi decât Hellcat Pro și asta din cauza design-ului. Dacă nu te dereanjează prea tare acest aspect, atunci te vei putea bucura de următoarele avantaje: piciorul stă mai bine în pantof datorită faptului că glezna este fixată adițional de un materiale interior asemănător cu o șosetă. Nu are rol de protecție ca să te scape de o gleznă luxată, însă oferă stabilitate mai mare. Apoi, pe lângă șireturi, mai ai la dispoziție o închidere cu velcro care face ca piciorul să se simtă și mai bine ancorat în încălțăminte. Este un lucru care oferă încredere mai ales atunci când te dai la vale. COnstrucția interioară va face un pic mai anevoios procesul de încălțare, însă din fericire, după cum se poate observa și din fotografii, au la spate o curea de care ții când introduci piciorul în încălțăminte. Şireturile pot fi asigurate cu acea închidere suplimentară, dar dacă n-o faci înainte să pleci pe traseu, șireturile fiind destul de lungi, este posibil să le prinzi în pedală sau în foaie. Ceea ce mi s-a și întâmplat.

Talpa este dură, dar suficient de moale încât să nu te deranjeze când mergi pe jos (și eventual împingi bicicleta la deal), iar prinderea pentru SPD-uri este disponibilă pe versiunea CL. De asemenea, nu am avut vreodată impresia că ar flexa atunci când pedalez. Aerisirea este și ea suficientă, deși trebuie să menționez că nu am folosit acești Camber la temperaturi mai mari de 20 de grade. În aceste condiții însă, nici nu m-am putut plânge vreo clipă că mi-ar fi înghețat picioarele. Probabil la peste 25-30 de grade, aerisirea nu mai este atât de eficientă. Atât partea frontală cât și cea din spate este dură la exterior, ca să te poată proteja la contactul cu diverse obiecte dure pe care le poți întâlni pe traseu – le știi și tu prea bine.

Proporții cam mari pentru măsura 42.

În încheiere, cu un preț de aproximativ 160 de euro, care se încadrează cu cel al concurenților principali, Etnies Camber CL s-au dovedit a fi foarte confortabili, foarte satbili și eficienți. M-au impresionat mai puțin pe partea estetică dar aici fiecare este capabil să judece pentru el însuși. De menționat că măsura mi s-a potrivit perfect, fără să fie necesar să iau un număr mai mare.

Preț recomandat: 160 euro
Importator: u-man.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − 11 =