Acum citesti
DC Manteca 4 (2022)

Manteca este prima încălțăminte pentru skate pe care o testez pe pedale. Şi este dovada că nu este necesară o pereche de încălțăminte super-dedicată dacă te dai pe bicicletă prin oraș. Trial sau street, Manteca se descurcă de minune. Iar secretul stă în talpă, urmat apoi de construcția superioară care, într-adevăr, nu bifează unele lucruri necesare. Dar dat fiind prețul de achiziție se poate trece ușor peste inconveniente, mai ales dacă-ți dorești o pereche lejeră cu o talpă foarte aderentă.

Talpă care a fost gândită pentru skateboard, dar așa cum singur am putut să mă conving, se potrivește perfect pe pedalele Nukeproof cu pini pe care le am instalate pe bicicleta de trial. Aceasta nu respectă neapărat șablonul unei tălpi dedicate, însă din fericire are suficiente locuri care se pot conecta cu pinii pedalelor, oferind o aderență la care sincer nu m-am așteptat. Urmează să văd cât de durabilă este această talpă în timp suspusă la abuzurile pinilor înalți din pedale, însă am ceva ieșiri cu ei până acum și par în continuare ca noi. Sunt flexibili, nu sunt gândiți neapărat pentru ture lungi de pedalat (dar cine face asta oricum pe o bicicletă de street sau de trial), sunt foarte comozi la mers însă au nevoie de o mică perioadă să se mai lase, exprimat în termeni populari. Așadar dacă ai impresia că te strâng, dă-le ocazia să-și revină. Dacă ai talpa piciorului foarte lată, este posibil ca Manteca să nu fie pentru tine. În orice caz, probarea acestora este necesară înainte de achiziție.

Prinderea de face cu șireturi, iar aerisirea este decentă. Ia în calcul faptul că nu beneficiază de ranforsări zdravene pentru bombeu sau călcâi așa cum regăsești pe încălțămintea dedicată pentru bike, dar în acest caz particular, nu contează atât de mult.

Aici se poate observa mai bine talpa în acțiune pe pedală.

Apoi mai este aspectul. Atât de clasic încât pot fi purtați și peste 10 ani și vor arăta la fel de bine. Timeless design. De altfel aceștia erau populari prin anii 2000, iar acum cei de la DC i-au readus în vremurile moderne, primind feedback foarte bun de la majoritatea utilizatorilor (vezi review-urile de pe site-urile DC sau de pe site-urile care comercializează Manteca).

Prețul recomandat de raft este de 448 de lei, însă pot fi achiziționați chiar și cu discount de 50%, în funcție de comerciant. Iar asta îi face extrem de atractivi. Până te decizi, nu-mi rămâne decât să închei cu faptul că Manteca – deși sunt concepuți pentru skateboard – pot fi foarte bine utilizați și pentru bicicletă, iar asta cumva sparge stereotipurile că avem nevoie mereu nevoie de încălțăminte superdedicată. Nu spun că încălțămintea de bike nu vine cu avantajele ei incontesabile, însă și prețul de achitat este pe măsură.

Preț recomandat de raft: 448 lei
Importator: u-man.ro

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + nine =