Acum citesti
Etnies, pentru fete, la test: Calli Vulc și Mc Rap

Dacă cei de la Etnies ne-a tot trimis încălțăminte la test, ne-am gândit că ar fi o oportunitate bună să aducem un pic în atenția voastră și modelele pentru fete, în special pentru acele fete care încă nu s-au decis să facă trecerea către pedalele clipless și le preferă pe cele platformă, mai sigure și mai ușor de utilizat. Dar povestea cu pedalele este lungă și pentru ca o pereche de încălțăminte să-și arate toate avantajele, ideal ar fi să ai bicicleta dotată și cu un set de pedale de calitate, cu ținte metalice care să asigure un plus de aderență.

Pentru acest test, am ales două perechi, Calli Vulc – o nouă pereche recent lansată dedicată fetelor care chiar se dau și Mc Rap – o pereche legendară, readusă la viață, care mizează mai mult pe imagine și lifestyle. În fond, cele două perechi sunt în contrast, căci din punct de vedere al imaginii, Calli Vulc exprimă mult understatement și mizează pe utilitate, pe când Mc Rap îți spune de la o distanță considerabilă că este vorba despre mult coolness acolo.

Etnies Calli Vulc W’S (2021)

Adnotarea W’S din denumirea produsului descrie sexul căreia îi sunt adresate aceste încălțări, lesne de dedus, chiar dacă din felul în care arată nu-ți dai neapărat seama. Dar noi am primit la test versiunea neagră de culoare, însă ține cont că există și cea albastră cu un animal print simpatic, mai precis zebră. Combinația este fericită pentru cei care vor să aducă un plus de culoare în viața lor, căci la nivel de funcționalitate, ambele perechi sunt similare.

Sunt comozi, beneficiază de un material textil pe partea superioară, nu au protecție suplimentară pentru bombeu și călcâi, în schimb beneficiază de o talpă vulcanizată, moale și care oferă o aderență excelentă pe pedală. Asta se întâmplă deoarece forma cu mici romburi se întrepătrunde perfect cu țintele pedalelor și nu putem vorbi despre un design inovativ la acest capitol ci despre unul care este testat de mult și funcționează de minune, fiind utilizat la scară largă de mai mulți producători. Pe talpă se află și logo-ul Etnies încastrat, care mai poate fi regăsit pe laterale și în partea din spate a pantofului.

Per total, calitatea inițială este excelentă, rămânând de văzut cum se vor descurca în timp și dacă talpa se va dezlipi în locul clasic unde apar primele cute. Fixarea se face cu șireturi, iar ca utilizare, cu siguranță aceștia sunt dedicați activităților urbane, precum BMX-ul, Pumptrack-ul și de ce nu, DirtJump-ul. Pentru aplicații care implică și alte obstacole, cum ar fi traseele montane de enduro sau downhill, Calli Vulc nu oferă suficientă protecție și de aceea am rețineri în a-i recomanda în acest scop.

Prețul recomandat este de 320 de lei, dar pot fi găsiți și mai ieftin.

Etnies MC Rap

După cum menționam în introducere, MC Rap este un model resuscitat în plin secol 21, care-și găsește loc rapid în societatea de astăzi aproape obsedată de vintage. Nici nu știu dacă vintage este termenul corect pentru această pereche de încălțări, dar cu siguranță culorile aduc puternic cu anii 80 și îi fac astfel potriviți pentru o serie de meserii de lifestyle: MC, influencer, jucător de baschet, BMX-er (trece-le pe toate la feminin) sau de ce nu, pentru orice persoană care vrea să-și completeze stilul vestimentar într-un mod fericit. Spun asta deoarece MC Rap nu-ți va zgâria retina cu niște culori foarte aprinse, ci o va mângăia cu niște nuanțe care-mi amintesc de Barbie consumând un iaurt de fructe. Altfel spus, de bun gust.

Sunt croiți din piele artificială, sunt înalți acoperind glezna – asta în cazul în care chiar dorești să-i folosești pe bicicletă, partea anterioară a tălpii beneficiază de o cusătură dublă pentru o durabilitate mai mare iar limba este groasă și înaltă. Lateralele moi ale interiorului asigură un confort sporit, dar cumva este de la sine înțeles că o astfel de pereche de încălțăminte este confortabilă per se. Cât despre talpă, design-ul acesteia îmi amintește de o reclamă luminoasă dintr-o parcare de pe route 66, din anii 50.

Cu un preț recomandat de 390 de lei nu se numără printre cei mai ieftini, însă cu siguranță, printre cei mai cool. De menționat că pot fi achiziționați cu un preț redus, dacă vei căuta bine pe site-ul importatorului.

Produsele Etnies pot fi găsite în România pe u-man.ro.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − 3 =