Acum citesti
Camera video Drift X 170 HD

Am testat pentru cateva zile camera video dedicata in special sporturilor extreme Drift HD 170. Asa cum o spune si denumirea, Drift are capacitatea de a filma HD, oferind imagini excelente. Practic, aceasta poate fi montata pe casca, pe ghidon sau pe furca. Beneficiaza de prinderi diferite, asadar gasirea unei pozitii nu este deloc dificila. La fel de usor poate fi montata pe un automobil sau pe casca atunci cand te dai pe snowboard sau schiuri. Posibilitatile sunt nelimitate.


Ce gasesti in cutie?


In primul rand camera, apoi accesoriile : cabluri de conectare la PC sau TV, diverse prinderi (pentru casca, ghidon etc), o telecomanda si instructiunile de utilizare. Avantajul este ca Drift HD170 nu trebuie conectat la priza pentru incarcarea acumulatorului. Incarcarea se face foarte facil printr-un cablu USB legat la computer.


Pe traseu


Camera poate fi montata foarte facil, prinderile fiind intuitive si in acelasi timp foarte rezistente. Telecomanda este foarte utila, in special atunci cand nu vrei sa intinzi mina dupa camera sau aceasta nu se gaseste in preajma ta. Este la fel de utila atunci cand vrei sa utilizezi camera ca aparat foto, aceasta neavand functia de timer pentru a face poze. In cutie vei gasi o curea cu ajutorul careia vei putea prinde telecomanda de incheietura mainii, asemeni unui ceas.


Unul din avantajele majore este lentila de tip fish-eye. Aceasta surprinde un cadru de 170 de grade, adica foarte mult din peisaj. In acelasi timp, iti va fi foarte utila atunci cand faci poze : poti sa incadrezi foarte multe elemente/detalii intr-o fotografie. Intr-adevar la capitolul fotografii, facute la 5 megapixeli, camera sufera putin la capitolul calitate : in general exista zone de un alb foarte propunutat, insa doar in cazul unei lumini foarte puternice (spre exemplu, indreptata spre soare).


Ne-a incantat si functia de filmat pe lumina slaba : aceasta este disponibila atat pentru camera de filmat cat si pentru functia de camera foto. Ajuta suficient, ca pe inserate sa scoti un film bun.


Din punct de vedere al rezolutiei poti opta intre : HD (1080), calitate buna (720) sau calitate medie (notata in camera cu SD – nu stim de ce). In filmul de prezentare de mai jos, exista clipuri filmate la 1080p cat si la 720p.


Camera Drift HD 170 iti ofera si posibilitatea sa intorci lentila la 300 de grade. In functie de modul in care prinzi camera, poti ajusta pozitia lentilei, astfel incat filmarea sa nu-ti iasa stramb.


Durata de viata a acumulatorului este de aproximativ 3 ore si jumatate, in functie de durata de utilizare a LCD-ului. Cu cat il folosesti mai putin, cu atat vei salva mai mult din acumulator. In meniul camerei exista posibilitatea sa alegi intervalul de timp in care LCD-ul sa se stinga, daca nu sunt utilizate butoanele : 5 secunde pina la 5 minute (exista mai multe optiuni).


Meniul poate parea usor dificil la inceput, dar este construit intuitiv. In fond ai doar cateva butoane cu ajutorul carora te plimbi prin meniul camerei.

Daca se intampla sa te prinda ploaia pe traseu, poti sa uiti de griji : Drift HD170 intra sub apa pina la 0.5 m, asadar o ploaie nu inseamna nimic.


Concluzii


Drift HD 170 este camera perfecta pentru orice sport extrem, nu doar pentru bicicleta. In fond, o poti utiliza chiar si in plimbarile lejere de weekend, in cazul in care vrei sa surprinzi filmari cu o calitate superioara. Functia foto este un bonus si chiar daca in ciuda celor 5 megapixeli nu ofera o calitate impecabila, reuseste sa surprinda cadre foarte spectaculoase. O recomandam tuturor celor care vor sa-si documenteze aventurile in format video HD, indiferent de disciplina pe care o practica.


De unde cumpar?


Actioncamera.ro ofera modelul Drift HD170 pentru 1499 lei.


Galerie foto




Freerider TV



Vezi Comentarii (5)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − seven =