Acum citesti
Camera Go Pro Hero HD

Go Pro Hero HD este concurent direct al camerei testate de noi in urma cu cateva saptamani, Drift X 170 HD.


Ne-am bucurat de cateva ture cu aceasta camera instalata pe bicicleta si va prezentam concluziile.


Pe traseu


Montarea se face cu ajutorul unui brat de prindere, ce-i drept mai simplu de utilizat decat cel al camerei Drift insa nu la fel de solid, dar care nu vine in dotarea standard. Prin urmare, va trebui achizitionat separat. Avantajul bratului de prindere al camerei Go Pro HD este ca permite montarea acesteia in toate locurile care-ti trec prin minte. Flexibilitatea bratului, permite instalarea camerei in „point of view”-uri nelimitate, putand fi practic intoarsa in orice pozitie.


Trebuie sa iei in considerare faptul ca prinderea bratului actioneaza asemenea unei prese (pe principiul de prindere al menghinei), asadar este indicat sa folosesti un material textil sau cauciucat intre prindere si componenta bicicletei pe care urmeaza sa montezi camera (spre exemplu, pe furca, pe ghidon, pe tija de sa sau pe bascula), ca sa nu zgarii componenta respectiva.


Go Pro Hero se bucura de o lentila fish eye cu un unghi de 170 de grade si poate filma atat la rezoltuie HD 1080p cat si la 960 sau 720p. Daca doresti calitate slaba (cine-ar vrea asta oricum?) mai ai un mod de WVGA.


Din punct de vedere al calitatii imaginii aceasta este o idee mai buna decat cea oferita de Drift. Nu acelasi lucru se poate spune despre fotografii, care sunt mult prea iluminate. In conditii de lumina slaba, Hero se descurca mai bine decat Drift.


Ce nu ne-a placut deloc la Go Pro Hero a fost functionalitatea si parcurgerea meniului. Este total „user unfriendly” avand doar doua butoane cu ajutorul carora navighezi prin meniu si faci poze. Nu numarul butoanelor este problema, ci faptul ca nu dispune de un ecran LCD care sa te ajute sa incadrezi cumva fotografiile sau sa ai un preview al traseului pe care urmeaza sa-l filmezi. In plus, vine livrata cu o carcasa din plastic transparent menita sa ajute la prinderea camerei de brat dar sa si protejeze impotriva ploii. Sa actionezi camera prin acea protectie necesita uneori nervi de otel, comanda fiind imprecisa. Se rezolva printr-o apasare mai ferma sau repetata.


Ai la dispozitie un singur ecran de mici dimensiuni in care vei gasi doar prescurtari ale comenzilor. Asadar se cere o parcurgere foarte atenta a manualului, fara de care iti va fi greu sa faci diferite setari ale camerei.


Durata de viata a acumulatorului este buna, de peste 4 ore. Dar asta in conditiile in care Go Pro nu foloseste din acumulator pentru a-ti putea arata filmarile sau pozele pe care le-ai facut.


Concluzii


La fel ca si Drift, camera Go Pro Hero ofera filmari spectaculoase celor dornici sa-si filmeze aventurile extreme. Avantajele fata de Drift sunt dimensiunile mult mai mici (cat doua cutii de chibrituri), durata de viata a acumulatorului mult mai mare, greutatea mai scazuta, calitatea filmarii ceva mai buna si bratul de prindere cu ajutorul caruia poti pozitiona camera in nenumarate feluri.


Pierde insa foarte mult la capitolul functionalitate, datorita meniului foarte dificil de accesat. In special cand vine vorba de sporturi extreme, ai nevoie de o camera ce poate fi setata usor si rapid. In acelasi timp meniul trebuie sa fie foarte intuitiv, iar la acest capitol Drift-ul reuseste sa se mentina la cote inalte.


Din punct de vedere al costurilor cele doua camere se pozitioneaza pe acelasi nivel. Preferam DRIFT-ul in ciuda dimensiunilor mai mari, pentru functionalitate si meniul intuitiv. In plus, Drift vine cu o telecomanda pentru pornirea sau oprirea camerei.


De unde cumpar?


O poti achizitiona de la actioncamera.ro.


Galerie foto



Freerider TV



Vezi Comentarii (4)
  • Eu consider ca nu are de ce sa piarda foarte multe puncte la functionalitate si parcurgerea meniului deoarece faci setarile o singura data , eventual acasa cu manualul in fata , apoi pleci sa te dai .Nu stai pe traseu sau pe partie sa faci setari .Poate pierde la partea cu displayul , ca nu sti ce filmezi .Dar are un montaj pentru piept si filmezi sigur ce trebuie .Iar Driftul e foarte mare si merge numai pe casca sau de-a lungul mainii.Go Pro este subacvatic , Driftul nu .

  • Salut Bogdan! La munte, ne-am folosit mult de setarile camerei, in special pentru ca opream filmarea si mai faceam cateva fotografii. Sau doream sa-i schimbam calitatea video in functie de traseu. De asemenea ne-a fost foarte util ecranul de pe Drift, pe care puteam previzualiza pozele sau filmele facute.

    Acel display este iarasi foarte util (cum spuneai si tu mai sus) ca sa-ti poti potrivi cadrul pe care urmeaza sa-l filmezi. La GoPro poti face acesta doar ochiometric si este foarte frustrant uneori. Iar telecomanda de la Drift este mai mult decat utila. Practic ai un trigger prins de mina pe care-l poti actiona dupa bunul plac.

    In orice caz, avantajul major al GoPro-ului ramane dimensiunea foarte mica.

  • Da , aveti si voi dreptate .Cred ca e in functie de fiecare utilizator .Oamenii vor sa puna pe GoPro un display care se conecteaza la slotul din spatele camerei .Probabil o sa necesite alta carcasa , dar , na . Mie imi place fiindca eu consider ca e cea mai rezistenta dintre toate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve + fourteen =