Acum citesti
Test – curățător cu presiune Jet2Go C1S

Spălatul bicicletei este o „pasiune” care ar trebui să ne preocupe destul de mult. O bicicletă bine îngrijită nu doar că merge bine și ușor, dar și ține mai mult, costându-te mai puțin de-a lungul anilor de utilizare. Însă menținerea bicicletei în stare bună, sau foarte bună, poate fi o problemă, mai ales atunci când nu ai condiții bune pentru întreținere și spălare.

Din fericire există soluții, iar una dintre ele este curățătorul portabil cu presiune Jet2Go C1S, ultimul model lansat pe piață. Noul spălător vine cu câteva îmbunătățiri față de modelele anterioare, cea mai importantă fiind că acum avem și acumulator integrat. Producătorul ne-a transmis că, special pentru cititorii Freerider, Jet2Go C1S are un preț și mai redus decât cel de pe site, dacă se folosește codul de la finalul articolului.

La modelele anterioare erai dependent fie de priza de 12v a mașinii, fie de priza din casă, pe care dacă voiai să o folosești, aveai nevoie de un adaptor. La C1S însă ai acum și baterie, așa că ești complet independent de casă și mașină. Noul curățător Jet2Go C1S are o capacitate pe care noi am măsurat-o la 15L. Oficial are 17, dar pentru a mai adăuga încă 2 litri în rezervor, probabil trebuie să înclini cumva aparatul. Dacă îl ții orizontal, vor intra 15 litri.

Însă capacitatea este suficientă pentru o spălare, chiar dacă mai superficială. Dacă nu s-a luat tot noroiul la prima tura, mai poți băga una. Și încă una. Acumulatorul spălătorului ține în jur de 40 de minute cu care poți face aproape 6 plinuri de apa. Așadar, suficientă baterie nu doar pentru a-ți face ție bicicleta lună, dar și pe cele ale colegilor de tură.

foto Jet2Go.ro

Genul asta de spălătoare cu presiune mie îmi place foarte mult și le găsesc o mulțime de avantaje. Pe de o parte, îți poți spăla bicicleta imediat ce ai terminat tura, fix lângă mașină. Dacă ești ca mine, și-ți transporți bicicleta în mașină, atunci acest lucru este cam obligatoriu. Dacă o transporți afară, pe tavanul mașinii, hayon sau cârligul de remorcare, tot este bine să speli cadrul, pentru a nu-l zgâria când îl strângi în suport.

Pe de altă parte, un alt mare avantaj este că-ți poți spăla bicicleta și acasă. Desigur, o poți duce și la spălătoria auto sau la spălătoria cu fise. Dar aici ai două inconveniente: presiunea acestor spălătoare este extrem de mare și poți deteriora bicicleta și componentele și, de asemenea, este mai complicat să te duci cu bicicleta murdară până la spălătorie. În schimb, să faci toată operația din confortul propriei case, e mult mai bine. Și nici nu este nevoie să stai la curte pentru asta, întrucât poți face operația și pe balconul apartamentului. Astfel, nu mai e nevoie să murdărești cada din baie.

Legat de presiune, la noul Jet2Go C1S aceasta este variabila și reglabilă între 3 și 8 BAR, în funcție de cum reglezi jetul – evantai sau direcțional. La putere maxima, cei 8 BAR nu sunt mulți, dar își fac treaba, chiar bine. Desigur, dacă ai noroi lipicios pe bicicleta, vei avea mai mult de lucru. Dar în ajutor vin accesoriile cu care se livrează spălătorul, mai precis peria care se montează în duză. Un alt accesoriu care vine cu spălătorul, este un fel de duș, pe care îl poți folosi să te speli pe tine de noroi. Tot accesoriu este și o curea de umăr, de care poți atârna spălătorul. E bine există, însă nu o văd utilă, greutatea spălătorului plin cu apă, fiind mare. Plus că ai 6 m de furtun, chiar nu e nevoie să stai cu spălătorul lângă tine.

La acest curățător cu presiune mi-a plăcut mult că accesoriile și componentele pot fi transportate toate o dată, neexistând riscul să uiți ceva acasă. Pentru accesoriile de spălare ai o plasă instalată pe exterior, în care intră tot: furtun, pistol, accesorii. Pentru restul (încărcător rețea și cablu 12v), ai două compartimente speciale.

O specificație utilă a spălătorului Jet2Go C1S este că bateria și pompa pot fi detașate de restul rezervorului. Astfel, beneficiezi de două avantaje. Pe de o parte greutatea rezervorului plin cu apă, este mai mică, și te poți mișca de colo-colo mai ușor. Pe de altă parte, poți detașa compartimentul bateriei și al pompei și lua în casă mai ușor, pentru a încărca acumulatorul.

Bateria are o capacitate de 2200 mAh, iar o încărcare completă am cronometrat-o la aproximativ două ore. Acumulatorul se încarcă doar de la rețea, nu și când curățătorul este alimentat la priza de 12v a mașinii. Apoi, așa cum am spus deja mai sus, o baterie plină ține 40 de minute, 5-6 spălări.

Un neajuns pe care l-am observat ține de indicatorul nivelului bateriei. Aparatul are doar un LED care este verde, când bateria are curent, și roșu când nu mai are. Nu are stări intermediare și nu-ți poți da seama dacă mai ai doar jumate de baterie, mai mult sau mai puțin. La fel și la încărcare, LED-ul este roșu până în momentul când bateria este 100% plină, moment în care se face verde. Ar fi fost de ajutor să fi avut 3 LED-uri, care să se aprindă în funcție de nivelul bateriei.

Cum spală Jet2Go C1S?

Pe scurt, aparatul portabil de spălat cu presiune Jet2Go C1S, curăță bine. Nu pot spune că spectaculos, din cauza presiunii de doar 8 BAR. Însă spală bine. Dacă nu ia totul din prima, sigur că mai poți „băga o fisă”. Însă presiunea mai mică vine cu un avantaj. Practic nu ai cum să deteriorezi semeringurile, rulmenții bicicletei, butucii și rulmentul pedalier. Aceștia sunt sensibili la umezeală, iar când spălăm cu presiune aceste zone ale bicicletei, este recomandat să o facem de la distanță, pentru ca pe piese să ajungă doar un jet difuz. Cu Jet2Go C1S nu ai problema asta și te poți apropia mai mult de componente, pentru a insista la curățarea noroiului. Mai mult, poți folosi peria din dotare, pentru a termina mai repede.

Jet2Go C1S pare a fi cea mai bună opțiune de pe piață, iar avantajos este ca poți spăla nu doar bicicleta ci și motocicleta, mașina, SUP-ul, barca, caiacul gonflabil etc. Mai sunt și alta curățătoare portabile cu presiune, însă acestea fie sunt mai scumpe, fie au capacitate prea mica, fie nu sunt complet independente sau autonome. Prețul de 780 lei al lui Jet2Go C1S este competitiv, însă îl poți găsi și la reducere. Spre exemplu, la data publicării recenziei noastre, pe site-ul distribuitorului spălătorul era redus la 660 lei.

Specificații:

  • Capacitate: 15L măsurat, 17 oficial
  • Presiune: reglabilă 3-8 BAR
  • Greutate
    • Gol: 3 kg
    • Plin: 18 kg
    • Baterie și pompă: 1,7 kg
  • Acumulator: 2200 mAh
  • Autonomie: ~40 min, 30 min oficial
  • Timp încărcare baterie: ~2 h
  • Golire 1 rezervor: 7:30 min
  • Dimensiuni: 35 x 23 x 46 cm
  • Putere pompă: 45W
  • Flux apă: 2L/min
  • Lungime furtun: 6 m
  • Lungime cablu alimentare: 3 m
  • Accesorii: pistol cu duză și trăgaci blocabil, perie, duș, curea umăr, cuplă, ștuț, încărcător 220V
  • Preț la data publicării recenziei: 780 lei
  • Producător: Jet2Go

Codul de discount pe care îl poți folosi în magazinul oficial Jet2Go, pentru a obține un preț și mai bun, este FREERIDER15

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

9 + seven =