Acum citesti
Traseele de la Sinaia: Happy Bear, Fairy Trail și Old School

Săptămânile trecute am dat o fugă la Sinaia, pentru a ne da pe toate traseele de bicicletă de acolo. Adică ce face un om normal pasionat de biciclete. Până în acel moment, nu am avut ocazia să mă dau decât pe Happy Bear, la cele două concursuri la care am participat – unul de downhill și un Campionat Național de Downhill. Astfel, traseele mai simple – Fairy Trail și Old School, nu apucasem să le văd niciodată. Cum în timpul sezonului sunt mereu prins la Câmpulung, deoarece fac coacing și ture la greu cu oamenii pe munte (tot cu bicicletele, evident), sunt rare ocaziile de după sezon când mai prinzi vreme bună pentru Sinaia. Şi de data asta am prins-o!

Ultima parte de coborâre de pe Old School Trail. Nu prea am stat la poze, ne-am dat cât am putut.
Pozăreală, așa cum se face când ieși la dat cu bicicleta.
Specialized-ul Stumpjumper Evo care m-a însoțit în aceste ture.

După ce-am trecut printr-un test de alcool și de drog, înainte de ajunge la Sinaia – dovedind astfel că mă dau lucid pe trasee, am ajuns la gondolă, am plătit cei 114 lei pe zi pass-ul, o sumă de altfel foarte rezonabilă între noi fie vorba, am urcat bicicleta în gondolă și dus am fost. Vreme caldă de început de noiembrie cum n-am mai prins, soare cât curpinde, stare de spirit pozitivă 100%. Mai bine nici că se putea.

Am început cu Fairy Trail. Pornește imediat din dreapta gondolei (cum te uiți spre Sinaia) și este un traseu rapid și al naibii de distractiv. Nu conține elemente tehnice deosebite, însă dacă ai viteză prea mare poți s-o sfeclești lejer. Prima contrapantă din lemn de sus mi se pare de altfel și cea mai periculoasă atunci când este umezită, căci îți fug roțile de pe ea de nu înțelegi ce se întâmplă. După care lucrurile se stabilizează. Mai sunt proțiuni tehnice, însă nimic de speriat. Aș spune că este un traseu pe care-l poate parcurge oricine cu un minim de experiență pe MTB, desigur, adptând viteza la ceea ce urmează pe traseu. Lungimea sa este de 2.5 km și pierzi o diferență de nivel de 450m (dar și urci vreo 50m – insesizabil oricum).

Dificultate: 3/10
Lungime: 2.500m

Track preview:

Mai departe, trecem la Happy Bear Trail – traseul de donwhill, care în speță este mai mult un enduro la bază. În afară de o rampă mai mare și un road gap, alături de câteva mici zone tehnice cu rădăcini și pietre, iar zona superioară pe alocuri este presărată cu pietre. Mai întâlnești rădăcini de dimensiuni mai mari – foarte distractiv de sărit peste ele și înclinații acceptabile. Este marcat ca fiind un traseu negru, dar între noi fie vorba, este roșu. Şi Happy Bear poate oferi ore nesfârșite de distracție, mai ales pe măsură ce începi să mărești viteza. Așadar, 2.3 km și 400 de metri diferență de nivel negativă te așteaptă pe acest traseu.

Dificultate: 6/10
Lungime: 2.300m

Track preview:

Ultimul, dar nu cel din urmă, este Old School Trail. Dacă-l parcurgi doar pe forestier sau pe zonele lejere este un traseu simplu, foarte simplu. Însă în prezent există mai multe zone care taie traseul constituit de drumul forestier, pe porțiuni mai tehnice și mai abrupte, care-i cresc clar dificultatea, cu toate acestea rămâne un traseu rapid și flow (exceptând poate 1-2 viraje foarte strânse care te vor obliga să frânezi brusc). Se pornește pe el prin stânga telegondolei și vei coborî o porțiune serioasă pe forestier până vei ajunge la prima potecă. Dă-i pe forestier înainte, nu te speria că n-ai găsit intrarea. Aceasta va fi clar semnalizată într-un viraj la 90 de grade pe care-l face drumul forestier, poteca fiind în direcția înainte (semnalizată cu săgeată mov pe care scrie, errrr… Olod School Trail. Este și cel mai lung traseu de altfel, iar întoarecerea până la gondolă presupune o scurtă porțiune de urcare înapoi, pe astfalt, deci nimic dramatic. Diferneța de nivel negativă este de 400 de metri.

Dificultate:
-pe forestier: 1/10
-pe forestier și poteci: 3/10
Lungime: 2.700m

Track preview:

Alte informații

Parcarea se face chiar la telegondolă, foarte convenabil și costă doar 20 de lei/zi. Față de Poaină, costurile acestea par un mizilic. Mâncare însă, la 1.400m, este scumpă: 30 de lei o ciorbă la restaurant. Poți alege eventual un grătar, ceva mai ieftin, sau îți cumperi mâncarea direct din Sinaia. Altfel, traseele sunt extrem de ușor accesibile, Sinaia nu este însă la fel de accesibilă în weekend-uri din cauza aglomerației, așadar vă recomand să vizitați traseele în timpul săptămânii (atunci când și funcționează gondola în timpul săptămânii).

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × four =