Acum citesti
Mobilitatea urbană explicată

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ din România (OPTAR), Comunitatea Bicicliștilor din București (CBB) și ActiveWatch (AW) lansează azi al doilea episod din seria “Mobilitatea Urbană pe înţelesul tuturor” în cadrul campaniei naționale de conștientizare a nevoii și beneficiilor unei infrastructuri care sa permită dezvoltarea durabilă a oraşelor.

Update

Un nou episod, cel de-al 3-lea al seriei, a fost lansat de inițiatorii campaniei. In primele materiale s-a explicat mecanismul de congestionare a traficului în condițiile lărgirii benzilor de rulare pentru autoturisme (inducerea traficului) si s-au prezentat măsurile simple aplicate de profesionişti în cazul congestiilor urbane (evaporarea traficului). Episodul lansat azi explică mecanismele și factorii care duc la ambuteiajele din trafic, precum și măsurile ce pot fi luate pentru a evita aceste situații.

După ce în primul material s-a explicat mecanismul de congestionare a traficului în condițiile lărgirii benzilor de rulare pentru autoturisme (inducerea traficului), acum sunt prezentate măsurile simple aplicate de profesionişti în cazul congestiilor urbane (evaporarea traficului).

Vezi Comentarii (3)
  • Prin tineretea mea studioasa am intalnit formularea: sa vrei sa rezolvi problema traficului largind strazile e ca si cum ai vrea sa stingi focul cu benzina. Orice nou pasaj va ocoli o intersectie si va multiplica traficul la intersectiile urmatoare. Atata doar ca pentru constructia acelui pasaj orasul va pierde niste spatii verzi, aer curat, liniste…

    Poate ar merita mentionata si evolutia bolilor de plamani odata cu cresterea numarului de masini. Ca in perioada dezvoltarii industriei orasul se ferea de aceasta, ca sa nu fie poluat. Acum orasul polueaza mai mult decat industria.

    As vrea sa vad episoadele acestea la toate posturile TV la ore de maxima audienta neintrerupte de reclame.

  • Foarte reusit! Ramai cu un gust amar daca citesti comentarile de pe youtube la filmulet – ce a ramas in mintea uneora dupa ce l-au vazut (ep1). De ce la noi nu creeaza o presiune mai mare asupra autoritatiilor utilizatorii de biciclete si ong-uri site-uri de specialitate etc, dar si patronii de magazine de biciclete care pot avea si ei un cuvant de spus in toata treaba asta, pentru ca daca se vor pune in aplicare masuri pro trafic velo numarul utilizatorilor o sa creasca si automat si cifra de afaceri a acestora….

  • foarte de acord cu evaporarea traficului, numai sa se ‘evapore” cu adevarat, nu sa ramana masinile garate pe trotuare si pe prima banda a strazilor, ocupand locurile ce s-ar cuveni pietonilor si biciclistilor.
    Unde ducem masinile care, urmare „masurilor simple aplicate de profesionisti”, vor trage pe dreapta? Mai trebuie parcari, multe parcari. Dar proiectele de pasaje pe sub marile intersectii, unde niste „ganditori” trimit pietonii sa circule in subteran in timp ce masinile „zburda” pe deasupra, cand normal ar fi vitzavercea?
    tare mi-e teama ca, pana va deveni Bucurestiul un oras „dezvoltat durabil”, eu o sa fiu prea batrana ca sa mai pot profita de superbele piste de biciclete care se vor construi dupa model danez:):) …pana atunci, dau la pedale pe unde pot prin Bucurestiul de azi, jungla asta in care biciclistii nu sunt deloc iubiti, ba chiar din contra…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × five =