Acum citesti
Proiectul “530 de kilometri pe bicicletă în 24 de ore”

Planurile ambițioase pe bicicletă reușesc de fiecare dată să ne impresioneze și inițiativa lui George Rău se încadrează bine de tot în acest tipar, el plănuid să străbată în 24 de ore distanța de la Tecuci la Cluj-Napoca, adică 530 de kilometri. Și totul pe baza unei diete vegetale, pe care o urmează de ani buni.

George și-a înșirat și motivele pentru care a decis să ponrească în acest periplu:

  • este o distanță destul de mare de parcurs într-un timp relativ scurt, va fi un test de anduranță serios, în care voința, disciplina și puterea de a împinge mai departe limitele fizice și psihice vor fi atribute esențiale ale acestei curse, și pe care doresc să le promovez;
  • este o performanță sportivă notabilă indiferent de tipul de alimentație adoptat, iar aceasta nu va fi un factor determinant în reușita  proiectului, ci alți factori precum antrenamentul, logistica, resursele financiare și vremea;
  • să dovedesc românilor că alimentația vegană (preponderent crudă în cazul meu) nu te face slab și neputincios, că se pot susține eforturi de anduranță neobișnuite având acest tip de alimentație;
  • pentru a încerca să oferim publicului o imagine cât mai corectă a alimentației vegane și a demonta anumite prejudecăți care există fără motive întemeiate atât în mass-media cât și în rândul publicului larg;
  •  să transmit public un mesaj despre beneficiile alimentației vegane care se extinde și asupra celorlalte aspecte ale vieții, să arăt că acest mod de viață poate oferi satisfacții nebănuite atunci când trăim în armonie cu natura;

Traseul ales are 530 de kilometri și urmează ruta Tecuci- Adjud- Bacău- Roman- Fălticeni -Gura Humorului- Câmpulung Moldovenesc- Vatra Dornei- Bistrița- Cluj Napoca. Consumul caloric estimat este de circa 10.000 calorii, conform tabelelor tehnice pentru ciclism.

George Rău are și un blog unde va posta informațiile din călătoria sa, dar în același timp caută și sprijin pentru a-și îndeplini obiectivul.

Vezi Comentarii (10)
  • O tura ambitioasa, insa sunt cateva observatii:
    – daca titularul este atat de fericit cu veganismul lui de ce nu il tine pentru el si vrea sa mi-l bage si mie pe gat? Pai sunteti veganisti sau iehovisti? M-ati auzit vreodata pe mine sa propun un mars militant prin care sa propavaduiesc beneficiile omnivorismului si sa-i determin pe veganisti sa mi se alature? Daca nu, de ce sa nu stam fiecare in durerea noastra si sa translam natural dintr-o tabara in alta in functie de trairile interioare, iluminarile de moment si experientele de viata nemijlocite?
    – care este impactul social, cultural, ideologic etc. al acestei distractii proprii si personale care sa ma determine pe mine sa ma mobilizez si sa scot niste bani din buzunar si sa-i dau flacaului?

  • bai, terminati cu nesustinerea. Omul e vegetarian si vrea sa arata ca asta e un stil de viata corect. E mandru de asta si vrea sa dovedeasca tuturor. Asa cum si tu si eu suntem mandri ca mergem cu bicicleta, de aia participam pe ici pe colo la competitii. MULT SUCCES!

  • Geografu turmentat nu zice rau de treaba cu motivul ideologic social sau tra lala… dar imi permit sa il lamuresc eu : zic ca il putem ajuta din acelasi motiv pt care putem sustine everest2013 sau un campion la sarituri in apa care se antreneaza pe saltele de burete si exemplele pot continua …

  • D.le geograf turmentat,
    motivul pentru care dvs. nu aţi fost şi probabil nu veţi fi nevoit sa propuneti un mars militant prin care sa propavaduiti beneficiile omnivorismului este destul de simplu: dvs. reprezentati marea, imensa majoritate, omnivorismul este , in epoca in care ne aflam status qvo-ul, nu excepţia.
    Printre implicatiile acestui fapt se numara si acela ca nu sunteti privit ca un „ciudat”, nu trebuie sa explicati la fiecare masa la care va nimeriti cu persoane straine sau nu de ce ati ales si care sunt benefiiciile acestui stil de alimentatie, si nu trebuie sa suportati glumele concetatenilor, aproape mereu aceleasi si aproape mereu de prost gust.
    Nu intram in discutii tehnice de genul „ciclistii profesionisti nu mananca ceafa de porc inainte de cursa”… simplul fapt ca baiatul asta trebuie sa se explice de fiecare data cand vine vorba de alimentatia sa e un motiv suficient sa-si treaca aceasta activitate pe cartea de vizita, consecintele ei fiind destul de evidente…

  • Fiecare dintre noi are dreptul sa lupte pentru o cauza personala. Timpul le arata daca pana la urma cauza este sociala si are un impact in masa. Atata timp cat un om promoveaza un stil de viata sanatos prin sport si alimentatie, nu inteleg unde-i baiu, Nimeni nu baga nimanui nimic pe gat. Mult succes, George! Fiind primul proiect de acest gen in Romania, sunt sigura ca o sa il duci la bun sfarsit!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

12 + 1 =