Acum citesti
Jurnalul „Velo Epic” păstrează excursiile pe bicicletă vii

De curând am primit la redacție un “produs” mai puțin obișnuit, dar în strânsă legătură cu bicicleta. Este vorba de un jurnal de călătorie, ceva ce poate fi considerat neobișnuit în vremurile “digitale” de azi, unde totul este “sheruit” online cu viteza luminii, la propriu!

Ioana Amăriuței Popa, autoarea jurnalului, ne-a trimis un exemplar și pot spune că a picat perfect, noi având programate mai multe ture de bicicletă anul acesta, două dintre ele fiind mai speciale, și anume VeloDelta și Colinele Transilvaniei Gravel Tour. Cu siguranță vom lua jurnalul în tură cu noi, iar juniorul va fi bucuros să-și noteze experiențele și impresiile din excursii.

Jurnalul carte este pregătit pentru a fi completat de călător, fiind gândit să completeze statisticile digitale pe care le publici automat online, imediat după terminarea turei. În jurnal poți scrie mai târziu, în cursul zilei, seara la cort sau în pat la pensiune, după ce toată lumea s-a culcat, iar tu reflectezi asupra zilei. Îl vad foarte potrivit și pentru a fi luat într-o tură adevărată de drumeție, cum ar fi Via Transilvanica în întregime?

Cartea are 216 pagini, iar calitatea hârtiei și a coperților este foarte bună. La interior poți completa cu informații din 37 de ture făcute pe bicicletă, dar ai spațiu de scris și pentru planificarea turelor viitoare.

Acum, recunosc că răspunsul la întrebarea de mai jos pentru mine este “nu”, pentru simplul motiv că turele pe care eu le fac au un scop. Îmi place să pot recomanda și altora excursiile pe care le fac, iar dacă drumul pe care apuc se înfundă, devine nepracticabil sau periculos, nu-l voi putea recomanda și altora. Așa că din documentarea pe care o fac și ținând cont și de experiențele altora, reușesc să “desenez” pe GPS un traseu care, de cele mai multe ori, se dovedește a fi foarte bun de parcurs și de alții.

Jurnalul Velo Epic este disponibil de achiziționat online și, dacă pe tine nu te (mai) pasionează scrisul de mână, l-ai putea considera drept un cadou deosebit pentru prietenii tai, pasionați la rândul lor de excursiile pe bicicletă și natură.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 + twenty =