Acum citesti
Gabriel Calcișcă este câștigătorul invitației la L’Etape du Tour 2014

Pentru sportul de amatori din România, campania L’Etape du Tour, organizată de Isostar, a fost o premieră. Ba mai mult, a fost și un concurs original, unde chiar au contat valențele personale de sportiv, nu doar norocul. Astfel, Gabriel Calcișcă va avea ocazia să descopere pe pielea sa, sau cu picioarele sale, ce înseamnă să urci pe Col du Tourmalet și pe Hautacam.

gabriel

Campania L’Etape du Tour a însemnat peste 235 de câștigători ai diferitelor premii puse în joc din totalul participanților, dar și o piatră de hotar pentru Isostar România, care nu doar că a organizat această premieră în sportul amator românesc, ci a aniversat și 5 ani prin intermediul său.

Formatul a fost, de asemenea, unul apropiat spiritului sportiv. Norocul de a fi extras nu a fost suficient pentru a garanta deplasarea în Franța, pentru că cei 10 cicliști amatori care au intrat în ultima fază a concursului au trebuit să își demonstreze calitățile fizice în cadrul cursei Road Grand Prix Ploiești. Exact, cei 10 s-au luptat între ei pe șosea pentru locul pus la bătaie pe grila de start a competiției ciclosportive L’Etape du Tour, programată pentru 20 iulie.

Gabriel Calcișcă s-a dovedit a fi cel mai rapid, care recunoaște că L’Etape du Tour va fi o multiplă premieră pentru el. „În primul rând, va fi provocator prin cadrul în care se desfășoară, adică pe traseul unei etape de Turul Franței, iar în al doilea rând, prin combinația distanță-profil. Lungimea traseului ce urmează să fie parcursă poate pune probleme și pe un profil mult mai plat”, este de părere Gabriel. El a început să pedaleze mai serios de anul trecut și până acum are la activ participare la circa 20 de competiții de amatori, unde a reușit să se urce pe podium de 8 ori, deci evenimentul din Franța va fi ceva nou.

„Voi parcurge un traseu peste care istoria s-a depus strat peste strat la fiecare trecere a caravanei Turului. Cred că acumularea aceasta se va resimți din plin. Altfel, am la orizont o experiență atât de nouă că mi-e greu să o încadrez ori anexez la ce am trăit până acum. Am impresia că momentan parcurg etapa de calm de dinaintea furtunii. Nici nu îndrăznesc să-mi imaginez care poate fi atmosfera acolo, în L’Etape, mai ales în plin Tur al Franței”, adaugă tot el.

Cât despre „întâlnirea” sa cu ciclismul, Gabriel spune că nu a fost îndrumat de către nimeni spre acest sport, alegerea fiind mai mult o tendință naturală. De asemenea, el este de părere că „aplombul pe care ciclismul îl cunoaște este fenomenal. Are toate șansele să devină un sport de masă. Fără să fac o cercetare în prealabil, apreciez că singurul sport care rivalizează prin rată de creștere cu ciclismul este tenisul de câmp, Simona Halep fiind deja un magnet în acest sens. Îmi doresc să apară același tip de forță și în ciclism. Am convingerea că se va întâmpla, e doar o chestiune de timp. Pentru mine e clar: ciclismul este generator de dependență. Alerg pe bicicletă pentru că-mi place ce stări declanșez la fiecare pedală. Cred că podiumul este doar ecoul exterior al unei perfecționări interioare”.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − 2 =