Acum citesti
Start înscrieri la Dunav Ultra 2023, ediția aniversară!

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când există acest eveniment, Dunav Ultra. În 2023 startul va avea loc pe 5 septembrie, din Vidin, Bulgaria.

Ce este Dunav Ultra?

Este „un fel” de concurs de biciclete. Un fel, pentru că deși ai un timp limită în care trebuie să-l termini, la final nu este totuși podium. În plus, pe parcurs te poți opri oriunde pentru pauză.

Este vorba de 700 km pe care îți alegi în cât timp vrei să-i dai gata. Iar opțiunile sunt: 48 ore, 5 zile, 7 zile sau peste 7 zile. De asemenea, poți pedala singur sau în echipă de 2 sau 4. Vei pedala de-a lungul Dunării, de la vest la est, din Vidin până la mare, în Durankulak. De-a lungul celor 48 ore, 5 zile, 7 zile sau peste 7 zile în care vei pedala, îți organizezi singur/ă strategia de parcurgere a distanțelor, locurile în care te oprești să mănânci și unde să dormi.

Există două variante de traseu: varianta „normală”, integral pe asfalt și varianta „aventură”, care stă mai mult pe lângă Dunăre și conține și porțiuni de gravel. Organizatorii pun la dispoziție track-ul gps oficial al traseului, dar ești liber să mergi pe unde vrei. De-a lungul traseului vei avea de bifat check point-uri care sunt însă obligatorii, pentru a dovedi că ai parcurs tot traseul.

Însă Dunav Ultra este mai mult decât un simplu concurs și o provocare pentru tine. Este ocazia de a trăi cultura locală, iar asta pentru că în fiecare check point vei intra în contact cu ceva local, oferit de organizatori. Un mic muzeu în aer liber, o casă memorială, un grup folcloric, o gustare făcută de cineva din sat etc.

Cum mă înscriu la Dunav Ultra 2023?

Ai de ales între cele 4 variante în care poți termina traseul, 48 ore, 5 zile, 7 zile și 7+ zile. Apoi ai de ales între 5 pachete de participare: Solo Lite; Solo Pro; Echipă de 2 Lite; Echipă de 2 Pro; Echipă de 4 Lite. Varianta Pro include mai multe lucruri în kitul de start și costă puțin mai mult.

Prețurile variază între 500 lei și 2.000 lei în funcție de pachetul ales. Înscrierile se fac aici.

Dacă ar fi să-ți recomandăm o variantă de timp, ți-am recomanda opțiunea de 5 zile, pentru că o consider a fi un echilibru bun între a vedea Dunav Ultra ca un concurs, pedalând mai tare decât dacă ai fi doar la plimbare, dar având totuși timp seara de o bere și cazare civilizată.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − six =