Acum citesti
ROCAA MTB Lipova 2022 are loc pe 16 aprilie!

“ROCAA MTB LIPOVA” este o competiție maraton mountain-bike (MTB) – XCM  de ciclism. Concursul este deschis publicului larg, astfel că participanții sunt sportivi amatori, fiecare in parte avand șanse egale pentru câștigarea premiilor oferite de sponsori și organizatori.

De la organizator:

TRASEU SI CATEGORII:
Cursa ROCAA MTB LIPOVA – CATEGORIA XCM
OPEN 26KM – F/M
RACE 46KM – F/M

CATEGORII

15-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

Participarea este posibila pe proprie raspundere.

CLASAMENTE/PREMII:
Clasamentele vor fi întocmite pe urmatoarele categorii atat feminin cat si masculin:

15-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
Cursa RACE cu start la ora 11:00

Cursa OPEN cu start la ora 11:00

PREMIERE ROCAA MTB LIPOVA EDITIA A VII A 2022

Se va premia clasamentul general astfel:

RACE – FEMININ si MASCULIN

Locul1 – 500 lei,Cupa+Medalie

Locul 2 – 300 lei+Cupa+Medalie

Locul 3 – 200 lei+Cupa+Medalie

OPEN – FEMININ si MASCULIN

Locul1 – 300 lei +Medalie

Locul 2 – 200 lei +Medalie

Locul 3 – 100 lei +Medalie

Primii 300 de participant vor primi la finish cate o medalie.

Toti concurentii vor primi la sfarsitul competitiei cate o diploma de participare.

CONDITII DE PARTICIPARE:
Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.

Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament si un bagaj de cunostinte tehnice specifice.

Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla.
Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate.
Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori.

Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

ÎNSCRIERE:
Înscrierea se poate face la locul desfasurarii competitiei, in ziua de 16.04.2022, intre orele 07:30 – 10:45.

INSCRIERE IN ZIUA CONCURSULUI

50 de lei/ participant

RESPONSABILITATE:
Fiecare concurent care ia parte la „ROCAA MTB LIPOVA” de ciclism este responsabil pentru propria securitate si siguranta.
Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.
Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:
Evenimentul este o competitie outdoor.

Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure iar in zonele de drum judetean trebuie respectate regulile de circulatie conform legiilor in vigoare.

Organizatorul competitiei in functie de conditiile meteo poate aduce modificari/schimbari ale traseului fara a notifica concurentii anticipat pentru buna desfasurare a competitiei.

Traseul incepe in primii 1.7km cu un fals plat pana la 136hm pe o zona de asfalt, intre 1.7-2.6km incepe cu o panta medie de 8.1% urcarea Matilda ajungand la 201hm zona argiloasa inerbata.

Intre km 2.6-6.5 sunt urcari usoare cu pante cuprinse intre 2.1%_4.8% pana la Prunii lui Tisan de unde incepe prima coborare mai serioasa, coborarea fiind una tehnica datorita scurgerii apelor meteorice pe acel versant de deal care lasa in urma mici canale destul de adanci, coborarea incepand de la 264hm.

Intre km 6.5-10.2 se deruleaza o zona combinata de urcari line si coborari pe macadam si pamant, la 238hm.

Intre km 10.2-12 incepe bucla Varnita cu 263hm final.

Intre km 12-14.3 urmeaza urcare cu panta medie de 11-14% pe portiune scurte.

Intre km 14.3-15.3 se urca cu panta de aprox. 16.6% de la 284hm la 328hm, pe drum de pamant inerbat.

Intre km 15.6-18.7 incepe coborarea de la 284hm la 220hm, apoi o urcare pana la km 20 la 276hm cu panta medie de 9,3%.

Intre km 20-22 urmeaza o coborare pana la 167hm, urmata de o urcare spre drumul spre Cuvesdia pana la km 23.3 la 230hm cu panta de 8.5%.

Intre km 23.3-25.2 urmeaza o urcare lina cu panta de 6% pana la CRUCE la km 29 cu 283hm.Intre km 29-33.7 urmeaza o coborare pe macadam, care se incheie cu iesirea pe o portiune de 150m pe DJ572 si urmeaza urcare in partea dreapta a sensului de mers de la km 33.7-35 pana la 204hm cu panta de 7.8%.

Odata ajunsi la km 35 urmeaza coborarea pana la finish, coborare tehnica cu panta de -8.1%, pe argila si putina iarba cu zone adanci sapate de curgerea apelor de pe versantul dealului, aceasta portiune suprapunandu-se cu urcarea initiala de la Matilda.

Traseul necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:
• fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;
• fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;
• fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.
• fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;
• fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;
• fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:
• bicicleta în stare buna de functionare,
• casca de protectie,
• numar cu cip(furnizat de organizatori)
Lipsa acestor articole duce la descalificare.

NUMERE DE CONCURS:
Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere si declaratia de responsabilitate .
Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei si trebuie sa fie vizibile pe toata durata cursei. Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START
Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei, la ora 10:45

STARUL COMPETITIEI – ORA 11:00.

LIMITA DE TIMP

Cursa ROCAA MTB LIPOVA – OPEN feminin   :  termen limita 4h:00min

Cursa ROCAA MTB LIPOVA – OPEN masculin :  termen limita 3h:30min

Cursa ROCAA MTB LIPOVA – RACE feminin   :  termen limita 5h:00min

Cursa ROCAA MTB LIPOVA – RACE masculin :  termen limita 4h:30min

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:
Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:
• s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;
• în cazuri exceptionale.
Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat. Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

CRONOMETRAJ:
Cronometrajul se face in sistem electronic, cu punct intermediar de control.Orice participant care nu va trece punctul intermediar i va aduce descalificarea acestuia/acesteia.

BANDA CU CIP-UL DE CRONOMETRARE SE VA MONTA PE PICIORUL STANG LA NIVELUL GLEZNEI. ACESTA SE PREDA ORGANIZATORILOR DUPA TERMINAREA CURSEI OBLIGATORIU.

CONSERVAREA NATURII:
Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

SUPORTERI / AJUTOR:
Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

PENALIZARI
Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:
• scurtarea traseului
• nerespectarea mediului înconjurator.
• modificarea numarului de concurs  sau lipsa trecerii peste punctul intermediar de cronometrare
• nerespectarea regulilor competitiei
• comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane.
• lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu

CONTESTATII:
Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la biroul de Informatii, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii.
Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute.
Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la ROCAA MTB LIPOVA de ciclism si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

MODIFICARI:
Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 15.04.2022. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe pagina oficiala de facebook cât si pe panourile de informatii din zona de start/sosire.
Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta, performanta si protectie a mediului:
• asistenta medicala, inclusiv echipaj medical de urgenta;
• puncte de hidratare, alimentare si asistenta pe traseu;
• marcaje executate cu materiale eco;
Traseul competitiilor a fost ales in asa fel incat sa poata fi parcurs fara probleme de catre toti participantii care au experienta medie in turele/concursurile de MTB.

FILMUL EVENTURILOR ROCAA:

2016: https://www.youtube.com/watch?v=rbvVctF0ecg

2017: https://www.youtube.com/watch?v=R2WKcLZMxho

2018: https://www.youtube.com/watch?v=r-TNxgJcYfY

2019: https://www.youtube.com/watch?v=J7asUDWXEA8 2021: https://www.youtube.com/watch?v=MSlqIkMk_PQ

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 4 =