Acum citesti
În acest week-end ne urcăm pe Vârful Lumii!

Potrivit organizatorilor asta se va întâmpla sâmbăta viitoare pe 2 august când vom urca pe bicicletă spre Vârful Omu din munţii Bucegi, la 2507m altitudine. Puţin mai atipic, „On Top of the World” este un concurs de tip King of the Mountain, unde practic doar urci. Organizatorul, TeamXpert Sports Events, pune la dispoziţia participanţilor 4 trasee de concurs întrucât nu eşti obligat să urci până pe cel mai înalt vârf al munţilor Bucegi dacă pregătirea fizică nu-ţi permite.

on-top-of-the-world-633

Astfel vorbim despre 4 distanţe de concurs: EasyRide – cu urcare de la Cota 1900 la Cabana Babele (7 km lungime şi 330m diferenţă de nivel); HobbyRide – cu urcare din Sinaia până la Cota 1400 însă nu pe drumul asfaltat ci pe forestierul care merge paralel (7,5 km lungime şi 580m diferenţă de nivel); ProfiRide – urcare din Sinaia până la Cabana Babele (21 km şi 1470 m diferenţă de nivel) şi, proba Rege, EliteRide – urcarea completă din Sinaia până la Vârful Omu cu un traseu de „doar” 27 km însă cu o diferenţă de nivel de aproape 2000m.

Vârful Omu a devenit în ultimii ani o destinaţie comună pentru bicicliştii din întreaga ţară, însă să parcurgi cei 27 km în regim de concurs este cu totul altceva. Urcarea continuă, cei 1925 m diferenţă de nivel, partea finală de traseu în special dificilă şi nu în ultimul rând vremea capricioasă care se poate schimba de la oră la oră, fac din acest concurs unul cu adevărat rezervat bicicliştilor bine pregătiţi şi cu spirit de aventură bine inoculat.

Evenimentul este unic datorită particularităţilor sale. Pe lângă faptul că este rezervat doar celor mai bine pregătiţi, concurenţii trebuie să facă faţă şi condiţiilor meteo capricioase ale unui munte inalt. Dacă jos la start în Sinaia poate fi vreme bună cu o temperatură plăcută de 25 grade, la peste 2.000 m poate fi mult mai frig, iar la 2.507, pe vârful Omu, nu este exclus chiar şi să ningă în toiul verii. Aşadar sfătuim concurenţii care se înscriu la probele ce urcă pe platou să considere cursa un fel de „adventure race” şi să aibă asupra lor şi echipament de ciclism mai gros şi pentru coborâre. Este foarte important de reţinut că, întrucât finişul este pe vârf, respectiv pe platou, concurenţii vor avea de parcurs şi coborârea. La consumul de energie de pe urcare se pot adăuga şi temperaturile joase existând riscul de hipotermie. Aşadar este recomandat ca pentru coborâre toată lumea să se echipeze corespunzător şi să anticipeze temperaturile scăzute dacă este cazul.

Evenimentul este deja la a 5a ediţie, iar la start sunt aşteptaţi între 100 şi 200 de participanţi pregătiţi fizic şi psihic să dea piept cu muntele. Vă mai puteţi înscrie la concurs şi săptămâna aceasta taxa de participare fiind de 70 lei.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 + 15 =