Acum citesti
București MTB Race revine în 2021!

Pare ciudat să alături cuvintele „mountain bike” și „Bucuresti”, însă concursul din Delta Văcărești este cât se poate de real! După o pauză de un an, din cauza pandemiei, București MTB Race revine în octombrie și va avea loc sâmbătă, pe 16.

Locația este cu adevărat specială la acest concurs, fiindcă este vorba de Parcul Natural Văcărești, sau Delta Văcărești, cum este mai cunoscută. Este o deltă artificială, dar care a ajuns astăzi să fie cât se poate de naturală și sălbatică, fiind acum cămin pentru nenumărate specii de păsări și animale.

Și, deși nu se pune problema de munți, care să fie parcurși cu mtb-ul, la București MTB Race îți vei putea folosi din plin bicicleta mtb, întrucât traseul este offroad, având de urcat și coborât o mulțime de rampe și pante. Bucla de concurs are 6 km pe care vei acumula doar 23 m diferență de nivel. Nu e mult însă devine mult când știi că ai de pedalat tura asta de mai multe ori, la intensitate maximă, de fiecare dată.

foto Bucuresti MTB Race

Și asta, întrucât concursul se desfășoară în sistem XCO, în ritm super alert, direct de la start, de la prima pedală. București MTB Race face parte din calendarul oficial al Federației Române de Ciclism, fiind etapa a 4a din Cupa Națională XCO și, mai mult, este de categorie UCI C2, asta însemnând că ne putem aștepta la prezența câtorva nume grele la start, chiar foarte grele.

Foto-Traian Olinici

„București MTB Race este un concurs de mountain bike, ce iși propune să sprijine un stil de viață sănătos și să promoveze Parcul Natural Văcărești ca spatiu de protecție, educație și recreere în aglomerația Bucureștiului. Mersul cu bicicleta este o activitate permisă și încurajată de regulamentul parcului, organizatorii evenimentului asigurându-se că prezența sportivilor în parc va avea impact zero asupra speciilor și habitatelor.

foto Cherestes Janos Csaba

Evenimentul vine în întâmpinarea iubitorilor de natură, a cicliștilor amatori și profesioniști ce doresc să-și testeze abilitățile pe două roți, într-un cadru natural de neuitat chiar în mijlocul Bucureștiului.”

Înscrierile au început și se fac direct pe pagina de concurs.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + 20 =