Acum citesti
Planuri importante pentru Alien Cycling Zalău în 2013

Dacă acum aproape o lună de zile încă ne mai era permis să lucrăm la lista cu țeluri pentru 2013, finalul lunii ianuarie trage semnalul că de acum este momentul să lucrăm la materializarea lor. Scena ciclismului românesc, în continuă dezvoltare de câțiva ani, se află în aceiași situație așa că am mai întrebat în stânga și dreapta cine ce mai pune la cale. Marius Țîrle de la Alien Cycling Zalău a răspuns prezent solicitării noastre și ne-a detaliat ce reprezintă de fapt clubul din care face parte și ce urzește pentru acest sezon.

  • Salut, Marius! Înainte de toate, spune-ne câteceva despre Alien Cycling și cum a fost 2012 pentru clubul vostru.

Alien Cycling Zalău este o trupă de rideri, majoritatea din Zalău, care dorește să schimbe mitul ciclistului în România care zice că dacă nu ai bani de mașină, te dai cu bicicleta. Vrem să dovedim că ciclismul este mai mult decât deplasare, este vorba de un mod de viață sănătos și cu repercusiuni importante în ecologia planetei.  Ce poate fi mai frumos decât sâmbătâ când mergi la piață cu bicicleta sau o plimbare în mijlocul naturii?

Desigur, unul din scopurile noastre este să ridicam și nivelul competițional în România, asta prin antrenamente, participări la competiții și organizarea de competiții, pentru amatori și profesioniști, cât și pentru copiii care ne vor reprezenta în anii ce urmează în marile competiții de pe mapamond. Din păcate, pe partea de performanță nu a fost cineva cu viziune în Federați de Ciclism și nu s-au atras amatorii în acest sport. Din fericire, au apărut cluburile private, competițiile private, care vor să popularizeze acest sport, așa poate-poate se vor gândi autoritățile competente să dea o mână de ajutor pentru a recupera diferențele enorme față de lumea civilizată.

2012 pentru noi a fost un an de vis, am reușit să organizăm 3 competiții importante: Michelin Marăton Zalău, ajuns la a 2-a ediție, Michelin Kids Bike, competiție pentru copii cu 250 de participanți și Contratimp Zalău, prima competiție privată de contratimp organizată în România. De asemenea, am reușit să organizăm încă 5 competiții locale pentru copii și adulți. Avem participări importante la maratoanele și XCO-urile din România, unde am reușit să adunăm 8 clasari pe podium.

  • V-ați propus să organizați 5 competiții în 2013. Care este cea mai importantă dintre ele și ce așteptări aveți de la aceasta?

Pentru noi toate aceste competiții vor fi la fel de importante, dar în mod special Michelin Maraton Zalău, programat pentru 19 mai ne va solicita la maximum, mai ales privind complexitatea organizării unei competiții de acest nivel (marcarea și amenajarea traseelor, echipe de voluntari, coordonarea autorităților locale, punctele de alimentare, echipaje de intervenții, etc). Un important eveniment va fi și Contratimpul organizat în 01.09.2013, unde vom uni două lumi diferite ale ciclismului, respectiv mountain bike-ulul și cel de șosea, organizând categorii distincte pentru fiecare dintre cele 2 discipline. Sunt mulți cei care ar participa la o asemenea competiție și nu au o cursieră.

  • Transylvania Trophy este un campionat organizat împreună cu Clujul Pedalează și Mad Snails Baia Mare. Ne poți face o descriere a evenimentului?

Prin această colaborare urmărim să oferim iubitorilor acestui sport, din România și din străinătate, posibilitatea de a participa într-un campionat regional al Transilvaniei, care include următoarele competiții: Maratonul Făgetului (28 aprilie), Michelin Maraton Zalău (19 mai) și MTB Maraton Baia Mare, a cărei dată nu a fost încă fixată, dar va avea loc în iulie. Concurenții care vor participa la aceste competiții vor primi puncte, în baza cărora se va face un clasament general atât la categoria Maraton, cât și la categoria Semimaraton.

  • Există planuri de dezvoltare a acestui campionat? Și, mai ales, ce vă face încrezători în viitorul de succes al său?

Pentru sezonul 2013 rămânem probabil cu cele 3 competiții, urmând ca în anii următori să găsim cele mai bune soluții pentru a mulțumi riderii care vor să participe la acest trofeu. Punctez faptul că în premieră, am reușit să ne unim forțele 3 cluburi de ciclism într-o colaborare din care să poată beneficia iubitorii acestui sport.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

nine − 6 =