Acum citesti
Hans Rey în Haiti

Mountain biker-ul aventurier Hans Rey s-a întors din cea mai recentă expediție a sa desfășurată în Haiti, unde a participat la întrecerea MTB Ayiti. Desigur, scopul principal nu a fost cel de atriumfa în clasamentul cursei, așa că hai să vedem ce a făcut Hans pe acolo.

Obiectivul întrecerii în sine a fost de a populariza mountain bike-ul în Haiti, nu neapărat cel competițional, ci mai mult cel recreațional, căci insula are exact locurile care se potrivesc acestui lucru. Așadar, Hans a intrat pe fir cu organizația sa caritabilă Wheels 4 Life pentru a da o mână de ajutor oamenilor din zonă. Se pare că Haiti se agață de orice oportunitate de dezvoltare și acest lucru este perfect de înțeles, dat fiind dezastrul din 2010 care a făcut 300.000 de victime, ca să nu mai amintim de pagubele materiale. Iar activitățile pe două roți sunt o opțiune mai mult decât viabilă, mai ales din punct de vedere al sustenabilității și al beneficiilor pe termen lung.

Dar Hans nu a fost singurul prezent acolo. Organizatorii cursei Sea Otter, Philip Kiracofe, de la Travelcology, sau American Film Crew se află toți pe lista celor care au pus mână de la mână și au materializat evenimentul. Participanții nu au venit cu mâna goală, ei aducând câteva biciclete în plus pe care le-au oferit copiilor care străbat zilnic kilometri buni până la școală și înapoi, altele fiind lăsate la clubul de ciclism Leogane, care le va închiria turiștilor.

Cursa propriu-zisă s-a întins pe parcursul a două zile, destul de solicitante după spusele lui Hans. În prima zi, potecile de munte l-au dus până la 2.600 de metri altitudine, însă dificultățile probabil că au fost mai numeroase, cel puțin judecând după timpul de 5 ore și 47 de minute realizat de el. Amănunte precum push-bike-ul cu duiumul sau rampe unde se înainte cu viteza melcului sunt inutil de amintit. După o seară tradițională haitiană a urmat o zi mai lejeră, în sensul că a fost mai multă coborâre.

Via Hans Rey

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =