Acum citesti
Fotografii din fabrica Schwinn din 1900

Compania de biciclete Schwinn a fost fondată în Chicago, în 1895, de către germanul Ignaz Schwinn care a emigrat în Statele Unite ale Americii 4 ani mai devreme. Compania a dat faliment în 1992, dar până atunci a reprezentat un jucător foarte important pe piața de peste Ocean. Totodată, Schwinn a devenit parte a Dorel Industries imediat după ce și-a anunțat falimentul.

biciclete_schwinn_7

Încă din primii ani de producție Schwinn a avut dificultăți, deoarece la debutul anilor 1900 automobilul a început să crească în popularitate, iar dintre toți producătorii de biciclete din Chicago, doar 12 mai activau în 1905. Compania s-a rederesat abia după 1933, când a lansat Schwinn B-10E Motorbike, o bicicletă echipată cu motor, construită pentru tineri.

Din 1960 Schwinn a dominat segmentul bicicletelor pentru copii fiind de altfel și sponsor princpial al emisiunii televizate Captain Kangoroo. 3 ani mai târziu, proiectul botezat intern J-38 a devenit faimosul Sting Ray, după design-ul căruia au fost inspirate ani mai târziu bicicletele Pegas. Adevăratul boom al vânzărilor a fost între anii 60 și 70, Schwinn venind cu diverse modele în gamă. A reușit astfel să vândă 1.5 milioane de biciclete până în 1974.

Tot pe biciclete Schwinn a început și mișcarea Mountainbike. Câțiva entuziaști din nordul Californiei au transformat mai multe biciclete Schwinn, înlăturând componentele care nu erau necesare și au început să organizeze concursuri de coborâre. Compania a observat acest trend însă nu a crezut în piața bicicletelor de munte. Cu toate acestea, au lansat în 1978 modelul Klunker 5, fără a-l introduce în catalogul de prezentare.

Câteva din bicicletele produse în acea perioadă pot fi de asemenea văzute în galeria de mai jos:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

17 − nine =