Acum citesti
Defileul Jiului xc Maraton, începutul poveștii

Totul a inceput acum cativa ani cand doi prieteni de-ai mei mi-au povestit cat de abordabil si frumos poate fi un maraton de mountain bike. Spun abordabil deoarece consideram genul asta de competitii rezervat sportivilor profesionisti, la care noi muritorii nu avem acces. Mi-au povestit de drumul pana acolo, de campare, de competitori care se hidratau cu … cola, de prietenia celorlalti, de durerile de spate date de pedalatul lor nepriceput, de caldura organizatorilor, de … amintiri.

Urmatorul lucru pe care mi-l amintesc e achizitia unui hardtail entry level cu amortizor slabut si cu frane pe disc mecanice care credeam eu, ca o sa faca fata si unui downhill si cu care am inceput sa merg pe la diverse maratoane MTB, Geiger, Liman si altele. Bineinteles ca la ce am vazut pe acolo si din informatiile de pe net au urmat upgrade-uri ale bicicletei.

Cum ma consider o persoana care ia ce-i mai bun de peste tot, m-am gandit ca Parcul National Defileul Jiului nu e cu nimic mai prejos de zonele frumoase pe care le-am vazut participand la competitii si nu mi-a mai ramas altceva de facut decat sa pun pe hartie un plan.

Si am inceput: unde amplasam startul, care sa fie traseul, cum ne facem cunoscuti, cine poate ajuta financiar si material, care e minimul de participanti la care tinem maratonul, cine poate ajuta la organizare, parteneri media, pachete de start, de finish, puncte de alimentare si nu in ultimul rand premii.

Pot acum sa spun ca desi sponsorizarile au fost timide, oamenii care mai cred in ceva bine facut si frumos au angrenat buna colaborare si suficienta pregatirilor. In rest sunt unii care cred ca daca nu iese nimic inapoi nu merita sa se bage.

Si pe langa asta mai e echipa de organizare, familia si cei de la Parcul National Defileul Jiului cu care nu a fost nevoie sa fac pe seful, pentru ca au crezut si s-au dedicat pentru reusita. Asa ca iata-ne in pragul cele-i de-a II-a editii, zicem noi, cel putin la fel de reusita ca prima.

Si pana la urma de ce o facem? Pentru ca vrem si noi sa avem in Gorj un maraton al nostru (pana in mai 2011 a fost primul), pentru ca ne place sa demonstram ca se poate, pentru ca nu sunt piste prin orase, pentru ca vrem sa stiti ca Parcul National Defileul Jiului e real si se ocupa de lucruri frumoase, pentru ca vrem sa deschidem ochii localnicilor, si pentru ca pe 24 mai e Ziua Europena a Parcurilor.

Speram sa fim publicati in cartea povestilor nemuritoare.

Daniel Bucur

Înscrie-te pe maraton.defileuljiului.ro.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × one =