Acum citesti
Bidoanele de apă termoizolate pentru iarnă şi vară. Opţiuni şi preţuri

Sezonul rece este drept că acţionează precum un inhibator al numărului de plimbări pe bicicletă însă mulţumită opţiunilor special gândite pentru această perioadă încă ne putem continua aventurile pe două roţi chiar şi iarna. Spre exemplu bicicletele fat fac minuni pe zăpadă, iar hainele speciale de ciclism pentru iarnă ne permit să rămânem plăcut uscaţi şi calzi fără să arătăm ca mascota Michelin. Ce facem însă când vine vorba de hidratare întrucât de cele mai multe ori ne trezim că apa sau băutura izotonică din bidon a îngheţat sau este foarte rece. Problema poate fi mai puţin gravă atunci când avem un rucsac în care putem transporta şi apa însă dacă suntem pe cursieră la un antrenament de câţiva zeci de kilometri atunci devine mai neplăcut. Poate lichidul nu îngheaţă complet însă devine foarte rece, iar atunci când îl consumi temperatura ta internă va scădea vertiginos, lucru pe care nu ni-l dorim la un antrenament de iarnă.

bidon apa termoizolat thermo bicicleta

Din fericire există bidoanele de apă termoizolate pentru bicicletă care pot fi folosite cu succes iarna, dar şi vara. Dacă foloseşti un astfel de bidon iarna te vei putea bucura de luxul unui ceai cald în mers, sau atunci când faceţi o pauză de regrupare, sau de o băutură rece vara.

Dar la ce să ne uităm când căutăm un astfel de bidon special de apă?

Mărimea – Astfel de bidoane izolate trebuie de multe ori să fie mai mari pentru a conţine aceeaşi cantitate de lichid. Acest lucru poate însemna că de multe ori bidonul va intra şi ieşi  greu din suport sau, dacă ai un cadru mic la bicicletă, nici să nu încapă. Alte bidoane termoizolate sunt pur şi simplu prea mari pentru a intra în cadru de mărime S spre exemplu.

Temperatura – Evident te interesează cât de bine aceste bidoane termoizolate reţin temperatura fie că trebuie să menţină lichidul cald iarna sau rece vara. Companiile au ales diferite metode pentru a rezolva această problemă însă de multe ori nişte pereţi mai groşi care izolează mai bine, înseamnă că bidonul devine nu doar mai mare însă şi mai greu de „stors”, făcându-l greu de folosit cel puţin în mers.

Capacul – Nu strică să ai un bidon de apă termoizolat care să fie şi igienic. Pe potecile de munte este evident că bidonul se va murdari însă la fel se întâmplă şi pe şosea la o tură de cursieră, dacă drumul nu este perfect uscat. În aceste situaţii ideal este ca bidonul să dispună de încă un capac suplimentar care protejează muştiucul prin care bei.

Navigând pe internetul românesc am descoperit câteva opţiuni interesante pentru acest tip de bidoane. Totuşi oferta este destul de limitată, iar descrierea produsului nu este tocmai generoasă. Aruncând însă o privire în afara ţării am observat că nici aici opţiunile nu sunt cu mult mai multe, dar cel puţin am aflat de câteva mărci care la noi lipsesc.

Pentru a te scuti de o căutare suplimentara îţi spunem din start că din discuţiile de pe forumurile din afară şi testele făcute de alţii bidonul câştigător a fost desemnat Elite Nanogelite de 500 ml. Se pare că bifează la toate capitolele importante: reţine căldura lichidului pentru cele 4 ore cât pretinde producătorul, are o mărime normală, intră uşor în suportul de bidon şi este uşor de „stors” fiind astfel uşor de utilizat în mers. Este atât de bun întrucât este izolat cu Nanogel® despre care producătorul ne asigură că este „the best and lightest solid insulating material in the world”. În România nu l-am găsit la vânzare însă poate fi comandat „din afară”, preţul cu tot cu livrare ajungând undeva la 132 lei (22,49 euro pentru bidon şi 6,99 euro livrare în România).

Elite Nanogelite nanogel

Însă mai aproape de casă am găsit destul de multe opţiuni la magazinele Sprint Sports din Cluj Napoca, La Pedale din Suceava, Două Roţi din Bucureşti şi Oradea, ProVelo din Bucureşti şi Bocaso Sport din Baia Mare. Suntem convinşi că în România mai există şi alte opţiuni însă nu dorim să îţi anulăm complet plăcerea unui search pe Google sau alt motor de căutare.

Polisport Termika 500 ml

30 lei

La Pedale
Cytec Thermo 500 ml

34 lei

Bocaso Sport
Polisport Thermal 500 ml

35 lei

ProVelo
Thermo KLS Tundra 500 ml

38 lei

Două Roţi
Elite Iceberg Thermal 500 ml

40 lei

La Pedale
Elite Iceberg Thermal 500 ml

47 lei

Bocaso Sport
Elite Iceberg Thermal 650 ml

49 lei

La Pedale
Thermo Pro Squeeze 600 ml

60 lei

La Pedale
BBB ThermoTank 500 ml

69,90 lei

Sprint Sports
Pro Thermo 500 ml

79 lei

La Pedale
Pro Thermo 500 ml

99 lei

La Pedale carcasă aluminiu

 

Pe siteurile din afara ţării am văzut că se mai discută şi despre următoarele modele: CamelBak Podium Chill 610ml; Campagnolo Super Record Thermal 550ml; Cycling Active 750ml; Elite Deboyo 500ml; Elite Nanogelite 500ml (despre care am vorbit mai sus) şi Zefal Arctica 700ml.

În concluzie, deşi iniţial situaţia părea cam fără opţiuni se pare că există totuşi suficiente variante demne de luat în seamă atunci când vrei să iei la tine un ceai cald iarna sau o apă rece vara. Sperăm că articolul de faţă ţi-a fost de folos şi îţi urăm în continuare pedalare cu spor şi iarna!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + thirteen =