Acum citesti
Shimano GR5 (2021) la test: performanță pentru un preț decent

Pentru nici măcar 400 de lei, mai precis 365 RON, cei de la Shimano oferă încălțămintea GR5 ca soluție universală pentru toți cei care doresc o pereche bună mai la toate disciplinile și poate și la mers pe jos. În orice caz, pentru că este o pereche specifică pentru ciclism, am stat cu ei mai mult pe pedale decât per pedes. Și cum majoritatea produselor Shimano pe care le-am testat în ultima vreme mi-au lăsat o foarte bună impresie, nici cu aceștia nu a fost diferit, mai ales judecând prin prisma prețului de achiziție.

Forma acestora pare dinamică din lateral, însă destul de lată dacă privești de sus (ideal pentru cei cu picioare late). Nici materialele nu par dintre cele mai extraordinare, însă sunt durabile și rezistente la zgârieturi sau lovituri. În acest sens, atât bombeul cât și călcâiul beneficiază de ranforsări, iar talpa este printre puținele care nu poartă brand-ul Michelin. Cu toate acestea, oferă o aderență excelentă în majoritatea condițiilor (care nu poate să egaleze neapărat calitatea celor mai scumpi din segment), iar zona centrală este dispusă cu un model gen fagure astfel încât să prindă pinii pedalelor în orice combinație, pe când partea anterioară și posterioară este striată puternic pentru aderență bună atunci când împingi bicicleta pe suprafețe denivelate, la munte.

Aceștia se potrivesc cu un confort deplin pe picior, cel puțin în cazul meu și se pot strânge cu ajutorul șireturilor albastre în funcție de necesități. Limba nu este spectaculos de mare însă nici nu deranjează când pedalezi sau te dai la vale, iar aerisirea este bunicică.

De menționat că i-am testat alături de un set de pedale Nukeproof, atât pe bicicleta de enduro cât și pe cea de trial, iar impresia generală a fost cea a unui produs foarte solid, durabil și desigur performant. Probabil va fi una dintre cele mai bine vândute perechi pentru pedale flat din 2021.

Preț: 365 Lei
Greutate: 405 grame

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

1 + six =