Acum citesti
Pompă Pro compactă pentru anvelope tubeless

Botezată Team Tubeless, pompa de la Pro primită recent la test este compactă, iar la prima vedere ai impresia că este vorba despre o pompă de podea obișnuită. Însă, aceasta poate stoca o presiune de până la 11 bar, suficientă pentru a umfla instant o anvelopă tubeless.

Am testat-o pe mai multe roți, iar rezultatul a fost cel scontat. Desigur, anvelopa nu se va aranja din prima pe jantă, fiind necesar să mai bagi ceva presiune până ce peretele anvelopei se așează pe jantă, însă asta s-a întâmplat cu orice altă pompă tubeless. Avanatajul acesteia este că nu utilizează o butelie de aer separată, care de regulă are dimensiuni mai mari, fiind de altfel și mai ușoară. Astfel, pe lângă faptul că este mai ușor de folosit, poate fi luată cu tine în portbagajul mașinii atunci când mergi la curse, spre exemplu.

Manometru mare, așa cum ne place.
Baza este relativ mare – aici se putea și mai bine. Zonă cauciucată pentru o aderență sporită atunci când ții piciorul pe ea.

Calitatea este bună, nu pot spune că s-au utilizat finisaje de top, însă nici prețul nu te va ustura la buzunar. Are un manometru de dimensiuni mari, ușor lizibil, un suport suficient de mare astfel încât să fie stabilă (deși unul mai mare nu strică niciodată), iar mânerul este din plastic, asezonat cu cauciuc pentru o aderență mai mare în mâini. Ce mi-aș fi dorit, ar fi fost un mâner mai lung, căci atunci când sari de 8 bari, trebuie să depui efort serios, iar o lungime mai mare pentru mâner mai compensează din acest efort. Chiar și așa, vei reuși să o duci în 10 bar.

Dai în jos – încarci. Dai în sus – descarci aerul în anvelopă.
Mâner cu zonă superioară cauciucată.

Cartușul de aer primește aer atunci când maneta de la baza pompei este setată pe charge, iar toată presiune se eliberează în care dai de manetă în sus. Capul este compatibil cu valvele presta și shrader și desigur, odată introdus pe valvă, tragi de o clapă în sus pentru a o fixa. Corpul este construit din aluminiu, iar baza din oțel, pentru o mai mare durabilitate.

Capul compatibil cu cele două valve consacrate.

Prețul este de aproximativ 430 de lei, ceea ce este mai mult decât decent dacă aruncăm o privire pe ceea ce oferă concurența. Desigur, poate fi utilizată și ca pompă normală, nu doar pentru tubeless.

Importator: RomEurotrade

Film de prezentare:

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

18 + 4 =