Acum citesti
Weldtite Dirt Wash – test curăţare lanţ

Cred că este clar pentru toată lumea că un lucru întreţinut ţine mai mult, chiar dacă e intens folosit. În cazul de faţă vorbim de lanţul bicicletei care la cât de „frecat” este ar trebui să primească destul de multă atenţie din partea noastra. Practic să-l curăţăm şi să-l spălăm de fiecare dată când vedem că are nevoie. Iar în ziua de azi, la cât de simplu e, practic nu mai avem nicio scuză să nu umblăm cu lanţul tot timpul strălucitor.

Există azi variante confortabile de curăţare a lanţului, care nu necesită nici demontarea sa nici vizită la service sau spălătoria auto şi nici murdărirea băii, balconului etc. Mai mult, nici miros neplacut nu va fi în casă în urmă unei astfel de operaţii pentru că spălarea lanţului se face cu soluţii „ecologice” care mai şi miros frumos. A lămâie în cazul de faţă!

Dirt Wash este varianta celor de la Weldtite pentru aparatul de curăţat lanţul bicicletei. La prima vedere pare destul de complex, cu multe rotiţe dinţate înăuntru, dar procesul este simplu. Lanţul intră murdar prin stânga şi iese curat prin dreapta. Cine nu are răbdare să citească până la final poate urmări clipul de mai jos. Iar concluzia este simplă – Weldtite Dirt Wash face treabă bună şi curăţă lanţul bine!

Weldtite Dirt Wash este puţin diferit faţă de ce mai există pe piaţă în sensul că are compartimente separate pentru lichidul curat de spălare şi cel murdar. La alte aparate de genul ăsta lanţul trece tot timpul prin acelaşi lichid care devine negru destul de repede. Are un buton pe care apeşi şi cu care controlezi cantitatea de lichid de spălare care curge pe lanţ, iar lanţul nu şerpuieşte aşa mult în interiorul aparatului.

Weldtite Dirt Wash mai are un avantaj faţă de alte modele de pe piaţă, mai precis nu ai nevoie de 3 mâini ca să-l foloseşti. În partea stângă are o „agăţătoare” pe care o petreci peste cuşca schimbătorului spate. În felul ăsta aparatul de spălat stă singur la locul lui, iar tu poţi folosi mâna dreaptă pentru a roti spre spate pedalele şi lanţul, iar mâna stângă pentru a apăsa pe butonul care lasă lichidul să curgă.

La alte aparate care nu stau singure pe lanţ, eu mai aveam nevoie de a 3a mână, practic un ajutor lângă mine, care să ţină în permanenţă o cârpă pe lanţ la ieşirea sa din aparat. Eu prefer să fac şi operaţia asta pentru că şterg şi mai bine de murdărie lanţul, înainte să intre iar în aparat.

La interior Weldtite Dirt Wash are mai multe periuţe care se rotesc în toate direcţiile şi freacă lanţul pe toate părţile: pe deasupra, dedesubt, interior şi lateral. Aşadar curăţare completă. Dar ţine cont de faptul că sunt periuţe cu peri din plastic, nu exagerat de tari, iar dacă murdăria de pe lanţ e „generoasă”, nu vor reusi să dea tot jos. Aşa că dacă ai un lanţ muncit bine, e de preferat ca înainte să-l cureţi cu ceva sub presiune. Îţi putem recomanda ce am testat în trecut, spălătorul portabil cu presiune Jet2Go, care poate fi folosit foarte bine şi pe balcon dacă stai la bloc.

Weldtite Dirt Wash ţi se livrează împreună cu un flacon tip mostră, de lichid pentru spălat. E ceva eco-bio, care face şi spumă şi miroase plăcut a lămâie, aşa cum am spus la început. Este o sticulţă mică, de 75 ml, dar care poate ajunge pentru 3 spălări dacă ai un lanţ „normal” de murdar. Ajunge la 3 spălări pentru că în aparat vei turna în jur de 25 ml pentru fiecare spălare, până la semnul prezent pe carcasa aparatului. După ce termini recipientul ăsta este foarte recomandat să continui cu ceva similar şi foarte nerecomandat să foloseşti diluanţi tip „benzină”, care sunt mult prea agresivi şi curăţă prea bine. Dacă vrei să continui tot cu Weldtite, un recipient mai mare costă în jur de 65 lei.

După ce ai terminat spălarea cu aparatul de curăţat, este bine să clăteşti cu apă, aşa cum vezi şi în clipul de mai sus, pentru fi sigur că lanţul este cât mai curat posibil. După ce s-a uscat, nu uita să ungi. De asemenea nu uita să clăteşti, de preferat de fiecare dată, şi aparatul de curăţat lanţul. În acest fel îi prelungeşti şi lui durata de viaţă.

Concluzia testului este foarte bună, aşa cum am spus deja de la începutul recenziei. Weldtite Dirt Wash spală lanţul foarte bine şi din căutările făcute până acum are şi un preţ bun, nu este cel mai scump aparat de curăţat lanţul de pe piaţă. Există şi variante mai ieftine, chiar mult mai ieftine, dar le-am încercat în trecut şi nu doar că nu spală la fel de bine, dar fac şi mizerie pe jos. Recomand Weldtite Dirt Wash nu doar pentru că face treabă bună ci şi pentru că ţine toată murdăria la interior şi nu stropeşte în jur. Asta înseamnă că este foarte ok de folosit inclusiv indoor.

Specificaţii:

  • Pentru lanţ cu lăţime maximă 8 mm;
  • Rezervoare separate lichid curat/murdar;
  • Buton pentru dozarea lichidului de curăţare;
  • Ancoră spate pentru fixarea aparatului pe lanţ;
  • Perii detaşabile pentru curăţarea şi întreţinerea aparatului;
  • Mostră 75ml inclusă pentru lichid curăţare;
  • Preţ la data publicării recenziei: 119 Lei.

Importator: KeroBike

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × five =