Acum citesti
Traseele de biking din Banat, reunite în prima hartă tematică

Negura de deasupra unei părți a teritoriului României se risipește pentru cicloturiști și iubitori de mountain biking, căci, din această lună, cele mai multe cotloanele și trail-uri ale Munților Banatului sunt cuprinse în ghidul cicloturistic lansat de editura Schubert & Franzke.

DSC08190

Intitulată „Trasee cicloturistice în Munții Banatului”, harta cuprinde 40 de trasee, răspândite pe 24 de planșe. Ceea ce scoate în evidență această colecție cartografică este faptul că toate planșele se află în țiplă și pot fi așezate pe ghidonul bicicletei, ocupând un minim de spațiu și oferind toate informațiile necesare, precum puncte de reper, diferență de nivel sau distanță. De asemenea, există și o descriere a fiecărui traseu de pe fiecare planșă, atât în limba română, cât și în engleză, cât și referințe la tipul de suprafaței de rulare. Astfel, planșele sunt practice, nu pot fi deteriorate de apă și, dacă ți s-a făcut dor de navigarea clasică, cu busola și harta în mână, ai nimerit la locul potrivit.

„Trasee cicloturistice în Munții Banatului” va fi distribuit în diverse puncte din țară, lista lor fiind în curând disponibilă pe site-ul oficial (icoana din dreapta intitulată Hărți Ciclism), de unde se vor putea și achiziționa, dar se va găsi și în rețele mai mari, precum Librăriile Humanitas. Lansarea oficială a ghidului va avea loc în 12 octombrie, la Reșița, avându-i ca prezentatori pe membrii Asociației Bike Attack, care au furnizat materialul necesar întocmirii acestuia. Reprezentanții editurii mai adaugă că vor mai urma și alte ghiduri similare, în cadrul colecției Munții Noștri. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu Munţii Noştri, acesta este numele unei colecţii de ghiduri turistice dedicate regiunilor montane ale României, publicată de editura Sport-Turism între anii 1974-1992. Sub acest brand, Schubert & Franzke îşi propune crearea unor noi hărţi tematice, care prezintă masivele muntoase ale României. Acestea vor cuprinde alături de cartografie şi o amplă parte descriptivă a traseelor, a crestelor muntoase, prezentarea unor popasuri şi refugii, totul fiind conceput pentru alcătuirea unei colecţii cu adevarat utilă.

Schubert & Franzke nu se află la prima inițiativă de acest gen, în 2010 lansând, împreună cu Clubul de Cicloturism Napoca, harta intitulată „100 de excursii cu bicicleta în zona Clujului”. Dacă numele deja dezvăluie câte trasee sunt cuprinse în respectivul ghid, noi mai menționăm că mai sunt cuprinse principalele puncte de pe parcursul lor, informații despre lungime, diferență de nivel, suprafață de rulare, precum și o scurtă descriere în română și engleză.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 − seven =