Acum citesti
Drift Stealth 2 (2015)

Recunosc faptul că am o afinitate pentru camerele mici. Și negre. Noul Stealth, pe care-l poți vedea în fotografia alăturată a avut un impact destul de puternic asupra mea încă din prima. Mi-am zis: asta e cea mai drăguță cameră pe care am văzut-o vreodată. Prietena mea a dat din cap aprobator, fixând camera cu privirea. Curios este că nici măcar n-am avut curiozitatea să o pornesc. Am zis că o fac direct pe munte, imediat ce o montez pe bicicletă.

Montajul a rămas similar ca la vechile Drift-uri, avantajul față de un GoPro fiind de fapt adus de lentilă care se poate învârti la 360 de grade. Așadar, chiar nu contează în ce poziție vei pune acest Drift, căci va fi necesar doar un efort minim pentru a duce lentila în poziția dorită. Nu mai stai să schimbi din setările camerei sau să te chinui s-o prinzi într-o poziție încâlcită.

drift-stealth-2-2015-2

Am fost un pic surprins însă când am pornit camera și am văzut că de fapt acela nu este un ecran de tip live-view prin care poți vedea ceea ce filmezi ci un ecran de control, de unde poți alege setările camerei. Chiar mă gândeam că dimensiunile sale sunt destul de mici, prin urmare nu știu cât de clară ar fi fost imaginea.

drift-stealth-2-2015-3
Deși nu se vede în fotografie, ecranul este colorat, iar culoarea se schimbă în funcție de zona meniului. Toate informațiile sunt incluse pe ecran, cu grafică din anii 80.

Alegerea setărilor nu este mare bătaie de cap, ai la dispoziție un buton pentru deschiderea sau închiderea camerei, modul de filmare (video, foto, timer etc.) dar și un buton cu două săgeți (poziții) de unde faci setările pentru acele moduri. Drift Stealth 2 dă tot ce are mai bun din el la 1080p, însă nenorocul a făcut ca din greșeală să acționez butonul central, care poate fi ușor apăsat atunci când te concentrezi să dai drumu la cameră și ești în mijlocul acțiunii. Astfel, am setat camera din prima la 720p și așa a rămas. Dacă ai nevoie de 120 de fps, poți filma doar în modul WVGA, cu cea mai slabă calitate, însă dacă nu cauți să realizezi cadre din Matrix ci mai degrabă vrei o imagine bună, ai la dispoziție 25 sau 30 de fps în modul 1080p.

drift-stealth-2-2015-4

Bateria a ținut aproximativ 2 ore și jumătate și mă pot declara mulțumit în condițiile în care am închis-o și am deschis-o destul de des. Întotdeauna vei vrea mai mult când vine vorba de autonomia acumulatorului, dar se pare că încă mai trebuie să așteptăm o nouă generație de acumulatori, mult mai puternici.

Calitatea imaginii este cea care m-a surprins cel mai mult. Culoarile sunt foarte vii, iar dacă prinzi o zi cu soare, ai impresia că ai utilizat o cameră mult mai scumpă. Probabil că unghiul de filmare de 135 de grade va reprezenta pentru unii o problemă, însă eu n-am avut nimic de comentat la acest capitol. Ba chiar mi se pare acțiunea mai concentrată atunci când filmezi pe cineva din spate spre exemplu. Stai mai aproape de el și cuprinzi mai multe detalii.

Odată ce intri în lumină mai slabă, apare noise-ul, uneori destul de pronunțat dacă lumina este absentă. Nici la tranzițiile dintre întuneric și lumină nu mi s-a părut că ar excela într-un fel sau altul, așadar dacă traseele tale sunt preponderent în zone slab iluminate, s-ar putea să fie nevoie să te reorinetezi către un alt model.

Faptul că rezistă intemperiilor nu mai este un secret pentru nimeni, căci toate camerele îndeplinesc această funcție în ziua de astăzi. Tot ce-mi rămâne să adaug este faptul că acest Drift a reușit să mă cucerească, prin dimensiunile foarte mici, lentila care se rotește și care definește în general Drift-ul, dar și prin calitatea imaginii în condiții bune de iluminat. Mic și negru, dar simpatic.

Preț: 999 Lei
Importator în România: Action Camera

VIDEO (alege calitatea maximă):

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × 1 =