Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Când ai timp, îți recomandăm să dai o fugă în Elveția pentru o tură epică de mtb de 16 zile!! Traseul numărul 1 Swiss Alpine străbate țara de la est la vest pe o distanță de 668 km acumulând nu mai puțin de 22.700 m diferență de nivel.
Altitudinea maximă la care vei ajunge cu bicicleta este 2488 m. În cele peste 2 săptămâni de mtb adevărat vei avea totul, de la asfalt la drumuri forestiere, poteci și drumuri romane. Atenție! Traseul este considerat “difficult ” 😉
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
Salut,
Foarte frumos.. ma gandesc serios sa il fac anul viitor.
Totusi raman cateva intrebari „administrative”:
1. Trebuie luat cortul in spate ? ( sacul de dormit oricum il pot lua)..
2. Cat „bagaj” as putea sa pun pe un hardtail – sa spunem ca as monta un portbagaj gen „tija prinsa de seat tube” ( cam 4-5 kg ?) nu e problema ca nu as putea sa il car, e vorba de dificultatea traseului ..
Lant intins si multumim de filmulet 🙂
Eduard Bivol
Salut,
Elvetienii recomanda bikepacking https://www.bikepack-switzerland.com/en/what-is-bikepacking/
Pentru cort, e de preferat sa fie impartit la 2 persoane pentru a fi mai usor de transportat
Cat priveste bagajul, un hardtail poate cara mult peste 4-5 kg insa pe un portbagaj clasic instalat pe cadrul bicicletei nu pe tija de sa
In varianta „light” eu as face tura asta cu 3 optiuni in care sa-mi pun bagajele: un rucsac de 17-25L, un cobur instalat sub sa si inca unul la ghidon. Fara cort, cu cazare la pensiuni.
In varianta clasica, as face tura cu porthagaj normal pe spate in care pun doi coburi mari in care poti pune tot. Deasupra poti pune inclusiv cortul.