Acum citesti
Natura, un fel de biserică pentru rideri

Lăsăm la o parte simpla plăcere a datului pe bicicletă în mijlocul naturii şi păşim într-un registru mai introspectiv, în speță explorăm, alături de Brandon Blakely, Zach Heaton și Evan Voss, latura spirituală a conexiunii dintre rideri și natură. Sau ceva de genul. Oricum, North Carolina e un loc de bifat pentru orice rider!

Church from ZfH Productions on Vimeo.

Vezi Comentarii (9)
  • E adevarat ca nu sunt prea multi utilizatori pe acest site care sa te egaleze, iar cei care apeleaza la jigniri pentru a se remarca au disparut demult ( s-au auto-educat in mare parte), ceea ce imi face si mai grea sarcina de a sti de unde sa incep sau ce exact sa iti spun.
    Nici nu ma pot supara pe tine, dat fiind ca nu te cunosc si nici nu te semnezi cu numele complet, deci bag seama ca ai chef sa te distrezi, insa trag concluzia ca mai ai niste imbunatatiri de bifat in ceea ce priveste analiza textului.
    Biserica este strans legata de spiritualitate. De fapt, a pornit de la acest concept. Si riderii din montajul de mai sus declara ca atunci cand se dau, mai ales in mijlocul naturii, simt un fel de conexiune intre ei și cadrul natural, pe care ei o asemuiesc spiritualității.
    Mai multe explicații de atât ar însemna că te iau mai în serios decât este cazul si consideră asta și un avertisment privind limbajul și normele de exprimare. In speranta ca te-am edificat, iti doresc toate cele bune!

  • Multumesc* pentru replicile prompte! ;;)
    Eu insumi am fost sfatuit sa nu revin cu un comentariu nou, insa, fiind biciclist crestin am gasit DE CUVIINTA sa atrag atentia celui (singularul presupune si pluralul) care, sper ca neintentionat si doar in necunostinta, ne-a impartasit si noua din frumusetile pe care le apreciaza.
    Nu am jignit pe nimeni! L’am citat pe „nea Iancu”, pastrand proportiile. :>
    Nici eu nu prea am stiu de unde sa’ncep, asa ca m’am limitat (in primul comentariu) la informatia ca atare, citand DEX-ul.
    E bine ca nu te-ai suparat pe mine. ;;)
    Nu ma distram; din contra chiar…
    BISERICA nu e legata de nicio spiritualitate asa.., aiurea.., fara tinta precisa. 😉 Biserica e proprie Crestinismului.
    Tu insisti asupra unei abordari panteiste. http://dexonline.ro/definitie/panteism
    E total fals.
    Cum fals e si, legat de Crestinism – deci de BISERICA, ca ar avea un rol doar duminica.
    Tot ce e mai bun spiritului si corpului tau, asijderea! :>

  • P. s. Ciudat! Numele meu e cat se poate de complet. Urasc pseudonimele! Asa semnez din lipsa de spatiu. Intreaba’l pe Gugl despre mine, daca ai chef, te rog! ;;)

  • Errata. „Multumesc” este un cuvant al cariu inteles scapa multor romani. Practic, cel ce se adreseaza astfel cuiva, ii ureaza aceluia „multi ani”! ;;) Daca pronunti in grai moldovenesc, o sa te „izbeasca” evidenta: „mulţ’ăni-esc”.
    Pot sa te si sorcovesc..! :))

  • Apreciez raspunsurile generoase si progresul facut in materie de respect. Totusi abordarea mea nu este panteista, caci nu este vorba despre abordarea mea, ci a celor care au facut montajul. Ei traseaza o paralela intre conexiunea cu natura, pe care ei nu o asemuiesc panteismului din diferite motive, si ritualul crestin de a participa la liturghia de duminica. Nefiind niste crestini practicanti, sau cel putin nu duminica, atunci cand are loc liturghia propriu-zisa si unanim recunoscuta pentru importanta ei, ci mergand sa se dea, probabil considera ca linistea spirituala dobandita in mijlocul naturii este una similara celei din timpul liturghiei. Am folosit exprimarea „ceva de genul” in articol caci ei nu intra in detalii privind aceasta comuniune, ci o folosesc ca laitmotiv pentru duminicile petrecute in natura. Astfel, la fel de bine, acest cvasi-panteism poate fi in egala masura si ceva pe care il simt realmente, cat si ceva mai putin real. Acum, ce-ar fi sa ne bucuram de montaj?

  • Off-topic…
    Nu raspunsurile sunt generoase, ci eu. :)) :”>
    Daca m’ai cunoaste, ai observa ca nu e implicat niciun progres, ci doar o incercare de a lamuri.
    Avand in vedere ca afirmi ca abordarea ta nu este a ta, chiar o sa ma abtin de la comentarii suplimentare.
    Acele diferite motive (despre care nu pomenesti care ar putea fi) nu ii absolva pe autorii titlului de observatia pertinenta ca se aflau (cel putin la acea data) in eroare, adica nu stiau ce inseamna un anume cuvant: biserica (church).
    Dca atu vrei neaparat sa fii indulgent, poftim! Mie imi place insa ca albului sa nu i se spuna altcumva; in limba romana, desigur; la eschimosi e alta situatie..! ;;) )

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 + 5 =