Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă…
Când vine vorba de competiţie puţine lucruri sunt lăsate la voia şansei. UCI se pare că nu lasă nimic la voia întâmplării asigurandu-se că toate bicicletele care intră în concurs respectă anumite dimensiuni şi distanţe fizice în aşa fel încât diferenţa să o facă cel mai mult ciclistul şi nu echipamentul pe care îl foloseşte. Iată cum se măsoară o bicicletă de contratimp înainte de a intra în cursa de Campionat Mondial din Richmond, SUA.
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.
In avans de competitie, orice rider poate cere o exceptare de la cele 2 reguli cu motivarea necesara care de obicei tine de fizionomia riderului. Regulile nu se aplica la federatiile ITU, ETU si nici la concursurile IRONMAN si Challenge. Mai exista reguli si pentru lungimea seii.