Acum citesti
Cateye prezintă noua Volt 6000, cea mai puternică lanternă din lume

Cateye urmează a lansa în curând cea mai puternică lanternă de bicicletă din lume, cu o putere de nu mai puţin de 6000 lumen. Totuşi poate mai impresionant decât puterea este faptul că lanterna nu este fierbinte la atingere.

Cateye volt 6000 05Nu multă lume ştie că japonezii de la Cateye au fost primii care au lansat pe piaţă lanternele HID pentru bicicletă odată cu Stadium Light. Aceasta folosea un bec cu halogen cu o putere de 85 waţi, asta înainte ca „lumen” să devina un termen uzual.

Noua Volt 6000 de la Cateye are o greutate de doar 100 grame. Cu tot cu baterie şi unitatea de control obţinem 550 grame. Instalarea se face uşor pe ghidon sau pe cască folosind sistemul propriu Cateye.

Cateye volt 6000 03Volt 6000 este printre puţinele lanterne de bicicletă din lume care includ un ventilator pentru răcire. Ştim că generaţia nouă de lumini LED, deşi extrem de eficiente, se încălzeşte la fel de extrem. Multe lanterne dispun de sisteme automate de securitate care scad intensitatea luminii sau chiar sting lumina dacă detectează o temperatură prea mare. Cateye Volt 6000 dispune de un ventilator care permite luminii să funcţioneze continuu indiferent de intensitatea luminii.

Cateye volt 6000 01Ventilatorul îşi reglează viteza de rotaţie în funcţie de nevoi. Fantele de aerisire de pe laterale permit aerului să intre, iar ventilatorul îl elimină prin spate. Astfel noua Volt 6000 poate fi atinsă cu mâna (spre exemplu dacă vrei sa o demontezi de pe ghidon) chiar şi când se stă pe loc.

Lanterna dispune de un buton wireless pentru pornit-oprit. Acumulatorul se încarcă în aproximativ 5 ore şi conţine inclusiv butonul de pornire şi oprire pentru ca lanterna în sine să fie cât mai uşoară.

Volt 6000 dispune de 6 moduri de iluminare:

  • Putere maximă 6000 lumen – 1 oră
  • Putere mare 4000 lumen – 2 ore
  • Putere medie 2000 lumen – 4 ore
  • Putere mică 1000 lumen – 8 ore
  • Mod „Toată noaptea” 500 lumen – 12 ore
  • Mod stroboscop 2000 lumen – 11 ore

Preţul anunţat este de 800 $.Cateye volt 6000 02 Cateye volt 6000 04

Vezi Comentarii (2)
  • Un led cree XM-L2 eficient are cam 1000 lumen / 10W putere consumata
    Ar insemna ca aceasta lanterna consuma 50W (60W rezultati din calcul din care scadem 10W, pe care ii consideram eroare in caz ca eficienta acestei lanterne e mai mare).

    In acest context, apar intrebarile:
    Ce led foloseste, care poate genera 6000 Lumeni (sau cate)
    Face fata acel mic ventilator caldurii generate de puterea asta (cam cat un procesor de pc – stim cu totii cat de mari sunt)?
    Ce acumulator foloseste, care sa poata sustine consumul acesta pe perioadele mentionate? (capacitate)

    Din toate informatiile gasite, nu am vazut o poza sau o specificatie tehnica (mai mult decat cea comerciala) din care sa reiasa cum poate genera acea putere, si cum o poate sustine

    Tinand cont de cele de mai sus, tind sa ii consider hoti, luand in considerare pretul.
    Astept sa fiu contrazis cu un test real, sau cu niste specificatii tehnice reale.

  • Octavian, e multa vrajeala.. E imposibil sa aiba asemenea capabilitati la un volum atat de mic. Practic contrarieaza posibilitatile fizice actuale..

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

11 − 7 =