Acum citesti
Priveliște de toamnă: Vârful Baiul Mare și Culmea Sorica

Este o toamnă superbă, cu temperaturi plăcute, iar sfârșitul lui octombrie înseamnă culori vii, care ne invită să ieșim în natură. Nu stau pe gânduri, o pun pe Happy în tren alături de Adi și Tudor și pornim cu trenul pentru o tură ușoară, pe două roți, în Munții Baiului.

Traseul ales pare simplu. De la gara din Bușteni, mergem la Palatul Cantacuzino, trecem peste Culmea Zamora atingem Vârful Baiul Mare și Culmea Sorica și ajungem în Azuga, în tot acest răstimp parcurgând maximum 23 de kilometri cu 1.100 de metri diferență de nivel.

Vremea a fost excelentă, puțin cam rece la prima oră când am ajuns în Bușteni, dar soarele nu a vrut să fie zgârcit cu noi și după un urcuș de o oră prin pădure, acesta ne-a răsplătit cu peisaje superbe și cu o vizibilitate perfectă. Așa e toamna, te poți bucura de culori tari, de liniște, turiștii mergând vara în drumeție si iarna la ski pentru că nu există alte anotimpuri pentru ei, dar și de peisaje deosebite. Și  să nu uităm de Masivul Bucegi, singurul munte cu pereți de peste 500 de metri din țară, care se prezintă în mod elegant din creasta Baiului. Nu exagerez, dar peisajul a fost incredibil și parcă ne aștepta sus, în forestierul lin ce străbate toată creasta Baiului.

Și dacă aventura e pe două roți într-un masiv cu multe păduri de foioase pline de culori spectaculoase, rețeta succesului e garantată. Am avut și o invitată surpriză în aceasta tură, pe nume Happy, care s-a ținut bine după noi pe urcări și coborâri. E un câine de talie mică și nu puteam să am așteptări prea mari, dar s-a ținut foarte bine după toată gașca, mai ales pe urcare, iar la vale făceam pauze ca să o așteptăm. Iubește muntele și nu pot să o las acasă când merg cu bicicleta, așa că o să facem multe ture împreună, de preferat scurte, de maximum 25-28 de kilometri, dar cu diferențe mari de nivel.

Așa cum am scris mai sus, te încântă și părcă îți blochează roțile de la bicicletă. În primul plan se văd masivele Caraiman și Costila, iar în centru se zărește perfect cel mai mare perete de stâncă din România și cel mai mare perete de conglomerat din Europa: Peretele Văii Albe.

Material scris de Dumitrel Marius, ce poate fi găsit pe blogul personal.

Vezi Comentarii (2)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

4 × 3 =