Acum citesti
Prin Montafon pe poteci alpine

Astăzi schimbăm puțin registrul articolelor precedente din această rubrică și preluăm un material despre o tură din regiunea Vorarlberg, Austria, realizată în vara lui 2012. Dacă descrierea nu este una foarte extinsă, este doar pentru că fotografiile vorbesc de la sine și nu lasă loc de niciun alt comentariu.

vor_1

O superbă, dar solicitantă tură pe drumuri asfaltate, forestiere și poteci alpine într-o zi caniculară. Cam așa s-ar putea descrie încursiunea austriacă. Am început cu vreo 20 km de fals plat de-a lungul văii Ill, continuat cu o urcare accentuată pe un drum secundar asfaltat până la lacul de acumulare Speicher Kops.

vor_2

De aici de-a lungul unei superbe văi glaciare ne-am continuat drumul pe o potecă alpină pâna la Heilbronner hutte, o cabană aparținând de Clubul alpin german situată la aproximativ 2300 m altitudine. În sfârșit reușim să ne răcorim, pentru că până pe la 2200 m altitudine, aerul a fost de-a dreptul fierbinte. Însă, după ce ne plângem de căldură urmează și partea distractivă-vreo 2 km pe un teren mlăștinos prin zăpadă fleșcăită și apă rece ca gheața.

vor_3

Scăpăm doar cu piciorele puțin amorțite și apoi o luăm la vale pe un single-trail tehnic și antrenant. Trecem pentru scurt timp în landul Tirol, ca apoi să urcăm înspre Winterjöchle punct aflat pe cumpăna de apă ce delimitează două mari bazine hidrografice: cel al Dunării, respectiv al Rhinului.

vor_4

După ce trecem de partea cea mai dificilă a traseului (o nesfârșită secțiune de cărat bike-ul în spate pe o cărare plină de bolovani) savurăm din plin ultimii 20 km de coborâre continuă via Schruns.

vor_5

vor_6

Material scris de către Călin Gabor și inițial publicat pe blog-ul său.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen − 7 =