Acum citesti
Oltenia sălbatică: Împrejurul Pietrei Târnovului

Nu am multe zile pe care pot să le petrec pe două roți, dar sezonul acesta mi-am propus să fac tura clasică de la Tabla Buții, coborârea din Șaua Strunga (de care m-am bucurat în ultima zi a Marathonului 3 Munți) și cele două ture din Munții Latoriței (Strategica) și Căpățânii (acolo sunt enorm de multe trasee, dar noi am ales forestierele ce înconjoară Piatra Târnovului). Ultima ieșire din programul artistic de mtb,e  posibil să fie la toamnă, că acum sunt prins cu trasee clasice de drumeție cu cea mică, în sudul Făgărașului, pe culmea Malița.

piatra_tarnovului_1

Să nu deviez prea tare de la subiect, tura din Munții Căpățânii m-a uns pe suflet, aici în nordul Olteniei totul fiind sălbatic și ai un teren de pedalat impresionant. Ești la practic 30-40 de km de orice așezare umană, la peste 2.000 de metri altitudine. Oltenia e superbă, puțini știu de ea și promit că o să revin din zona Horezu tot spre Munții Căpățânii. Poate exagerez, dar în Munții Căpățânii cred că sunt cele mai multe forestiere de mare altitudine pe care poți să le abordezi pe două roți.

De reținut, nu e un traseu 100% ciclabil, cred că am mers un kilometru și jumătate pe lângă bicicletă, la ultima coborâre abruptă care ajunge în drumul ce străbate Valea Repedea. Nimic de speriat aici, dar trebuie puțină atenție la track-ul pe care l-am pus, după atingerea punctului maxim (1.970 metri) urmează o coborâre pe forestierul din stânga care merge spre Piatra Târnovului. Din acest punct trebuie verificat GPS-ul la orice intersecție cu un alt drum secundar, cel pe care am coborât era plin de iarbă și părea foarte îngust. Cu alte cuvinte, cobori încet și cu un ochi în dreapta la orice cărare-forestier plin de iarbă!

Restul descrierii, poze și track-ul de GPS pot fi găsite pe blogul lui Marius Dumitrel

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × three =