Acum citesti
Furca RST Gila T8 2009

RST Gila este unul dintre cele mai raspandite si vandute modele de furci ale producatorului taiwanez, fapt datorat in mare parte, deciziei producatorilor de a-si echipa standard unele modele de biciclete cu aceasta fruca.

Prima impresie pe care ti-o lasa RST Gila T8, este aceea a unei furci construite solid, cu un design placut, chiar si cu o finisare decenta. Impresie pe care am avut-o si noi pina in momentul in care am testat-o. Imediat dupa cateva runde, a fost lesne de inteles ca furca RST Gila T8 poate fi folosita si pentru probele de Cross Country, insa nu de aceeia dintre voi care-si doresc performante.

Cursa se intinde pe o plaja intre 80 si 100 de mm, dar nu este folosita in totalitate. Revenirea este destul de greoaie, pe denivelari mici este total insensibila, iar din punct de vedere al greutatii nu prea are cu ce dieta sa se laude fata de modelul precedent, T7. Pe scurt, o furca recomandata pasionatilor de drumuri prin padure, cross country (dar nu RACE, in niciun caz) sau plimbarilor prin oras.

Reglajul rebound-ului se face de pe ambele brate ale furcii, pentru fiecare arc in parte. Desi am incercat s-o reglam la minim si la maxim, nu s-a facut remarcata absolut nicio diferenta in timpul exploatarii. Ca si optiuni pentru prinderea franelor, exista atat cea de V-Brake cat si cea pentru discuri.

Greutatea pentru modelul RST Gila T8 este de 2.35 kg, singura optiune pentru reglarea cursei, fiind cea de rebound. Dar cum aminteam si mai sus, nu are sens sa-ti bati prea mult capul cu reglajele, deoarece rezultatele se vor lasa indelung asteptate.

In noua gama de furci Gila pentru 2010 se regasesc si alte modele cu optiuni noi, precum RL, TnL sau ML. Dintre toate aceste modele, RL-ul este cel mai avansat din punct de vedere al optionalelor, fiind dotat cu functie de lockout ce beneficiaza de comanda montata pe ghidon. Dar este si cea mai grea, cantarind 2.333 de grame. Cu toate acestea modelul 2010 reuseste sa surclaseze din punct de vedere al greutatii, modelul 2009.

Comparand RST Gila cu concurenta de la Suntour, mai precis modelul XCM, T8-ul se dovedeste a fi mult mai durabil si mult mai solid.

Pe scurt, o furca ce nu reuseste sa impresioneze prea mult prin performante, acestea fiind modeste, in schimb reuseste prin pretul de achizitie al acesteia si prin costurile de exploatare.

Greutate : 2350 grame

Utilizare : Cross Country

Vezi Comentarii (29)
  • ce informatii imi puteti da despre rock shox indy?
    in ce segment se incadreaza?
    punctele forte si punctele slabe/
    va provoc, pt. ca din cate stiu sunt de prin 95, dar se pare ca am intrat in posesia uneia care pare ingrijita…si e al naibii de usoara
    multumesc anticipat

  • Salut! Rock Shox Indy a fost introdusa pe piata in primavara anului 1996 si a fost produsa exclusiv pentru probele de Cross Country, de aici cum bine ai dedus si tu greutatea foarte scazuta. A fost oferita la momentul respectiv sub 3 versiuni de modele : C, XC si SL. Greutatea medie pentru aceste modele este mai precis aproximativ 1.6 kg. Bineinteles, o poti achizitiona daca se prezinta in conditii bune, desi la un rulaj de ceva ani, ramanem retrasi in a-ti oferi un sfat de achizitionare. Oricum daca totusi vrei s-o cumperi, trebuie sa stii ca sta prost la partea de reglaje, iar unii utilizatori care au folosit-o (chiar in perioada de care mentionezi tu 1996-1999) s-au plans de faptul ca flexeaza foarte mult. Daca ai de gand s-o folosesti la probe de dirt jump sau street, afla ca este la fel de nerecomandat ca si cum ai folosi un Rock Shox Dart in acelasi scop. Adica o sa cedeze in scurt timp. Ca si buget se clasa la momentul lansarii in clasa de mijloc. Ride hard!

  • multumesc frumos pt. raspuns
    sunteti foarte prompti
    site-ul imi place f. mult
    furca am luat-o deja si sunt multumit de ea
    cursa cred ca e pe undeva la 60-63 mm dar este f. sensibila la denivelarile mici si medii…oricum o voi folosi exact pt, ce a fost facuta, adica XC
    as permite o sugestie. puteti face review-uri la cele mai cunoscute derailleur-uri si shiftere incepand sa zicem de la altus in sus?

  • daca nu este buna,ce alta furca mi-ati recomanda intre preyul de 350-430ron sa o folosesc exlusiv pentru XC care sa aiba o sensibilitate relativ mare(sa reactioneze promt la denivelari mici si mijlocii si sa aibe o cursa relativ mare minim 100mm).Va multumesc

  • Salut! Daca beneficiezi de 400-450 de lei te poti orienta catre un Rock Shox Dart 3 – foarte utilizat de bikeri, majoritatea fiind multumiti de prestatiile acestei furci sau Marzocchi MZ Race un model de clasa medie, tot pentru Cross Country.

    Acum, despre Gila T8 : nu este dezastrul absolut, am folosit si noi aceasta furca pe drumuri de munte si s-a descurcat, in sensul ca nu a cedat. Daca vrei fine-tuning nu este modelul pe care-l cauti, nu are niciun fel de finete si este si relativ grea. Daca ai aceasta furca o poti folosi eventual pina cedeaza, ca apoi sa-ti achizitionezi una noua.

    Dart 3 este cu aproximativ 120 de grame mai usoara si lucreaza mult mai bine.

  • ce parere aveti de Suntour Duro DJ?
    http://www.freeridebikes.ro/2009/suntour-duro-dj.html acesta este siteul unde am gasit-o,daca imi puteti oferi cateva informatii(din propria experienta,sau din auzite) daca:
    1-este sensibila la denivelari mici
    2-de cat are cursa
    cat de rezistenta este in comparatie cu RockShox Tora 318/302.

    Si nu in ultimul rand intre o Suntour Duro DJ, RoxkShox Tora 318,RockShox Tora 302,pe care mi-ati recomanda-o pentru XC.Va multumesc anticipat.

  • Nu am avut Suntour Duro DJ la test pina acum, deci nu ne putem propunta decat din „auzite”. In momentul cand dam un verdict despre un produs vrem sa fim siguri de ceea ce spunem deoarece tinem la calitatea informatiei prezenta pe acest site.

    Atentie insa ca si Duro DJ este tot o furca pentru DirtJump si nu pentru XC. Daca bugetul iti permite, poti alege linistit Tora 318 pentru Cross Country.

  • De preferat ar fi sa nu faci asta, am cunoscut cateva cazuri in care furca a cedat dupa 8-10 drop-uri. Si era un caz fericit. Foloseste-o doar pentru ceea ce a fost creata! Este cel mai sigur si este recomandat!

  • Salut! Este o furca pentru Trekking cu o cursa de amortizare de 40 mm. Pentru oras este in regula, dar nu ofera un confort deosebit. Cei fara pretentii spun ca sunt multumiti de ea, insa cei circotasi sunt de parere ca nu este prea grozava iar calitatea lasa de dorit. Greutatea este una decenta, de 2 kg.

  • Si pe mine ma intereseza ceva informattii despre santour duro sau epicon.

    O alta furca care m-ar interesa ar fi Furca manitou slate Super 100 Lo.

    Va multumesc mult.

    Excelent siteul.

  • Detin o asemenea furca de aproape 4 luni si doresc sa precizez ca isi face treaba f bine la banii astia.Butoanele de reglaj nu sunt puse doar de design ci ba chiar o sa simti diferenta dak umblii la ele.

  • puteti sa fiti draguti sa-mi spuneti si mie mai exact cum se regleaza, am capatat una dar erau butoanele alea unu asa unu asa, v-as fi recunoscator……multumesc nu prea stiu eu cum sa le sincronizez acum…..o avea ceva daca merg cu ele pana la capat ca sa-mi dau seama ? multumesc inca odata…..

  • N-o sa simti mare diferenta in urma reglajului, dar invarte-le (pe ambele) pina la capat spre dreapta, apoi misca de amandoua spre stanga cu rotatii asemanatoare atat cat doresti.

  • Buna ziua!!
    Nu stiu ce furca am pe bicicleta,doar ca este ori
    RST GILA T6 80MM SAU RST GILA T7 80MM
    -care sunt diferentele dintre t6 si t7 ca sa stiu ce furca am!!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

thirteen − nine =