Acum citesti
Frane Alhonga V-Brake

Din categoria franelor low cost, precum cele oferite de BikePositive sau de Tektro, fac parte si cele oferite de Alhonga ca alternativa de buget la franele V-Brake bune.

Ca si performante, franele V-Brake oferite de Alhonga nu se distanteaza prea mult de concurenta. Ca performante de franare se situeaza pe aceeasi treapta, adica ofera o putere de oprire decenta. Beneficiaza de brate de 102 mm si sunt construite din aluminiu. Ca un minus, putem depuncta la capitolul greutate, acestea fiind ceva mai grele decat franele oferite de Bikepositive sau Tektro, tinand cont de faptul ca nu ofera performante imbunatatite fata de concurentii asiatici.

Ca si design, acestea sunt foarte asemanatoare cu gama de frane low cost si ar putea fi confundate chiar foarte usor intr-o clipa de neatentie.

Sabotii sunt decenti si ajuta la franare, totusi materialul compozit din care sunt realizati lasa de dorit. Functioneaza OK pe suprafetele de aluminiu ale jantelor si nu sunt recomandati pentru jantele de tabla, pe care n-ar face fata. Sabotii se pot schimba foarte usor cu alte agregate ceva mai performante.

Manetele cu care functionau V-brake-urile testate de noi, erau produse de Bikepositive si lucrau in mod placut alaturi de sistemul de V-Brake. Pentru aceste tipuri de frane low cost in general se potrivesc oricefel de manete de franare.

In concluzie, le recomandam celor care trec de la franele in paralelogram la V-Brake-uri si nu au nevoie de un sistem de franare peformant ci mai degraba de unul decent. Nu sunt recomandate celor care cauta performante la un sistem de franare sau participa la competitii.

Greutate : 368 grame (ambele perechi)

Utilizare : Mountain Biking

Vezi Comentarii (4)
  • Franele astea sunt muult mai bune decat Shimano LX, le am pe ambele iar shimano sunt varza: arcul este praf, reglajul e praf, a trebuit sa schimb suruburile, diferenta e data doar de sabot. Am pus saboti sh LX pe franele Alhonga si merg perfect. Shimano…bani aruncati.(cel putin pentru frane pe janta)

  • Am eu Saccon pe o bicla veche. Sunt de entry level, dar isi fac treaba (bicla de oras). Pe bikecentral.eu gasesti si la cumparare, asa comparand preturile cu tekro, promax, etc iti mai poti face o idee de „performanta”… sunt ieftine…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

16 − 13 =