Acum citesti
Durerile de spate și mersul pe bicicletă

Cu siguranță sunt ceva cu care te confrunți adesea, dacă nu zilnic, în special dacă petreci cel puțin o oră pe bicicletă. Și chestiunea e că nici nu e nevoie să fii sportiv de performanță ca să ai dureri de spate de la atâta pedalat ori să ai o cursieră. Durerile din zona spatelui sunt frecvente, chiar omniprezente, în special pentru cei care nu sunt abonați zilnici ai bicicletei, dar ce poate fi făcut în privința lor?

durere

Mai întâi, un pic de introducere. Zona inferioară a toracelui este veriga slabă a multor cicliști. Adesea se întâmplă ca picioarele să fie mai puternice ca restul corpului și astfel toracele să nu poată face față forței mari cu care acestea apasă pedalele, asta pentru că orice forță direcționată spre pedalat merge și în sus, spre torace.

Dacă toracele tău nu este suficient de puternic, va începe să se miște, legene, și astfel se va pierde mare parte a forței destinate pedalării. Amintește-ți cum îți legănai partea superioară a corpului când erai obosit. Era ceva în formă de S, prin care încercai să așiști fiecare apăsare a pedalei lăsându-ți greutatea corpului să adauge niște forță respectivei mișcări. Așa că un tren superior puternic (spate și abdomen, în special) este necesar pentru a pedala în forță maximă.

Unii specialiști consideră ca a avea un abdomen și o zonă lombară insuficent antrenate este ca și cum ai pleca la drum cu un cadru fisurat: multă energie care ar trebui să meargă în pedale se risipește. O precizare foarte importantă este că durerile de spate pot fi cauzate fie de un abdomen neantrenat, fie de deplasarea unui disc intervertebral, sau, în cel mai rău caz, a unei hernii. Prima situație este cea mai puțin periculoasă, pe când pentru celalate două trebuie de urgență să consulți un doctor.

Pe lângă abdomen, o altă problemă care cauzează durerile de spate sunt posturările greșite. Și în viața de zi cu zi, dar și pe bicicletă, avem adesea niște poziții greșite ale coloanei vertebrale. Avem tendința să ne arcuim spatele, ceea ce duce la o tensiune suplimentară pentru ligamentele și tendoanele care oferă mobilitate coloanei. Inflamarea și iritarea acestor ligamente și tendoane cauzează în fapt durerile și problemele care apar la nivelul spatelui.

În continuare, iată câteva sfaturi care te ajută să previi durerile de spate:

  • Postura. Reține că durerile de spate sunt suma tuturor eforturilor la care este supus spatele. Și prin tuturor eforturilor mă refer la toate, căci, alături de coapse, această vitală parte susține tot corpul, indiferent de situație. Cu alte cuvinte, chiar dacă te doare spatele pe bicicletă, asta poate fi din cauza faptului că ai stat toată ziua ghemuit la birou sau că ai mutat niște obiecte grele, nu neaparat că ai o poziție incorectă pe bicicletă. Deși sună truistic, singurul remediu și cea mai bună profilaxie pentru greșelile de postură (deposturări) este să stai cu spatele drept mereu.
  • Statul așezat este alt obstacol pentru spatele tău. Majoritatea scaunelor (de mașină, de birou, etc.) nu sunt concepute pentru a-ți proteja coloana. Unele farmacii au în stoc dispozitive pe care le poți atașa spătarului scaunului pentru a sta corect. Poți rula un prosop chiar, care să fie situat aproximativ pe la jumătatea coloanei. Poziția corectă a coloanei este cea curbata în interior.
  • Poziția pe bicicletă este vitală. Dacă nu ești sigur de poziția pe care ți-ai făcut-o pe bicicletă, mergi la un magazin specializat în care ai încredere și roagă-i pe cei de acolo să te ajute cu niște ajustări. Concentrează-te de asemenea să ai o poziție ca cea descrisă la punctul anterior. Cel mai eficient mod pentru a face asta este să încerci să obții acea postură prin rotirea bazinului, în loc să îți folosești mușchii abdominali.

pozitie

  • Stretching. Este cea mai bună metodă pentru a obține o mobilitate bună și o postură corectă. Diferitele exerciții de stretching trebuie făcute treptat. Dacă suprasoliciți această articulație s-ar putea să te alegi cu o accidentare de toată frumusețea.
  • Exerciții fizice. Singurul mod ca să ai un abdomen puternic este prin antrenament. Mai sunt niște aparate care pretind că fac minuni, dar nimic nu se compară cu exercițiul fizic clasic. Așa că abdomenele și extensiile de spate nu trebuie să lipsească din ritualul tău de antrenamente, mai ales că nu trebuie să exagerezi cu acestea. Este destul să le faci constant, de câteva ori de-a lungul unei săptămâni.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 4 =