Acum citesti
Antrenamentul de revenire

Te simți obosit după un concurs istovitor? Sau simți că ai pedalat prea mult în ultima vreme? Nu te panica, nu este nimic de nerezolvat și nimic anormal. Tot ce ai nevoie este un antrenament de revenire. Deși sună ciudat la prima vedere, de oboseală scapi mai ușor dacă faci mișcare decât dacă te trântești în pat, așteptând să treacă.

Fără a complica inutil lucrurile, trebuie să știi din start că un antrenament de revenire nu este altceva decât o plimbare cu bicicleta unde principalul scop este să te relaxezi.

Dacă din varii motive te simți obosit, de cele mai multe ori, cea mai bună variantă este să ieși la o tură lejeră cu bicicleta. Ca durată, aceasta nu trebuie să depășească 1,5-2 ore, dar poate fi și mai scurtă de atât, și trebuie făcută în zona de relaxare a ritmului cardiac, adică între 55-65% din pulsul maxim. Te va ajuta mai mult decât dacă te refugizezi în casă așteptând ca oboseala să dispară din senin.

Pentru că vorbim de relaxare, poți include liniștit în cadrul unui antrenament de revenire o oprire la cafea. Relaxarea psihică este la fel de importantă ca și cea fizică, așa că este și mai bine dacă ieși cu mai mulți cicliști și mai schimbi o vorbă.

Este important de menționat că un antrenament de revenire nu trebuie făcut doar în ziua următoare unui concurs solicitant. Poți chiar și în după-masa de după competiție să ieși la o plimbare de jumătate de oră pentru că te vei simți mult mai odihnit a doua zi. Explicația este că acidul lactic, acel reziduu al metabolismului care îți provoacă crampele musculare și durerile de picioare, se elimină de două ori mai repede dacă faci efort moderat sau ușor decât dacă ești în repaus.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 3 =