Acum citesti
Trofeul Muscelului, cu un invitat special: Andrei Nechita

Orice persoană care este conectată la lumea ciclismului autohton, trebuie să fi auzit cel puțin o dată în viață de Andrei Nechita, rutierul care ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de la Londra. Desigur, am putea vorbi mult și bine despre palmaresul său, însă astăzi mă voi rezuma la faptul că a fost un invitat special la Trofeul Muscelului, competiție pe care a și reușit să și-o adjudece, fără drept de apel.

_DSC0973
Toată lumea pregătită la start. Unii simt deja primii stropi de transpirație curgându-le pe față.
DSCF0200
Prima urcare nu a fost simplă, mai ales că vremea și-a făcut de cap în ultimele zile, iar terenul a devenit astfel mai dificil.

Atmosfera la Câmpulung a fost ca de obicei, una de voie bună, iar vremea a ținut cu concurenții, deși câțiva dintre aceștia s-au plâns de căldura mare. Sau altfel spus, cei care pot pedala în astfel de condiții, au fost clar avantajați în fața celor care nu mai dau același randament când temperatura din termometre crește simțitor. Traseul lung a avut 60 de km, iar aici, Andrei Nechita, a reușit să se impune cu o diferență de aproximativ 15 minute în fața următorului sosit, Ionel Duță. Al 3lea loc pe podium a fost ocupat de Rareș Manea, la 11 minute de primul sosit. Andrei Nechita a făcut deci o cursă bună, reușind să se distanțeze decisiv după primii 16 km ai cursei, menținându-și poziția de lider până la final.

_DSC1059
Prima coborâre a avut spre final o porțiune pe bolovani.
_DSC1131
Care s-a dovedit a nu fi simplă.

Traseul scurt a avut doi concurenți care au scos același timp, Ștefan Chivu și Dan Lixandru ajungând concomitent cu un timp de 01:38:55, însă Ștefan a ocupat prima treaptă a podiumului deoarece a reușit să treacă primul linia de sosire. La feminin, Raluca Catană a reușit să se impună pe traseul lung, cu un timp de 4 ore și 45 de minute, iar la traseul Scurt, Adriana Neaga a fost cea care a ocupat prima treaptă a podiumului (în clasamentul general), cu 2 ore și 10 minute.

DSCF0502
Cursa a continuat pe la baza Măgurii din Lerești.
DSCF0516
Pe un single trail destul de plat. Aici s-a mers tare…
DSCF0525
…până la cele câteva bălți.
DSCF0584
Spre finalul single trail-ului, lucrurile s-au complicat un pic.

După cum ne-au povestit concurenții de la tura lungă, traseul de anul acesta a fost un pic schimbat și a avut mai multe urcări dificile, nefiind deloc vorba despre un traseu simplu. Deja de la prima urcare lucrurile au fost un pic complicate și au necesitat tehnica corespunzătoare de abordare, deoarece cu o zi înainte, ploile și-au făcut de cap și au adus nisip și pietre care le-au dat de lucru chiar și celor mai experimentați dintre concurenți. Dar partea cea mai frumoasă a traseului a fost coborârea de pe Ciocanu, pe care toți au savurat-o cu zâmbetul pe buze. Nefiind vorba despre un traseu chiar simplu, au existat și accidentări ușoare, exceptându-l pe Antonio Vieru, care a avut nevoie de îngrijiri medicale după o eroare comisă pe prima coborâre. Cu această ocazie îi urăm însănătoșire grabnică!

_DSC1192
Andrei Nechita se grăbește spre finish. Nicio grabă! Următorul concurent e mult în spate!
_DSC1214
Contrapantele de pe Ciocanu perfect semnalizate.
_DSC1252
Și coborârile relativ prietenoase cu cei care au puțină tehnică.
_DSC1278
Spre final, lucrurile se relaxează.
_DSC1289
Dar tot mai întâlnești un podeț ce trebuie abordat corespunzător pentru a nu pierde timp.

Trofeul Muscelului rămâne una dintre cele mai frumoase curse din calendarul Riders Club, iar cu această ocazie aș dori să-l felicit și pe Răzvan Jugănaru pentru efortul depus în a crea o cursă cât mai reușită, bine marcată și cu trasee pe care nu ai cum să le uiți prea curând.

Dragoș Mitroi
Câmpulung Muscel, Județul Argeș

Vezi Comentarii (2)
  • Nu uitati de Geo Simion! Coborarea ce au facut o cu zambetul pe buze de pe Ciocanu este munca Domnului Geo si a catorva prieteni ce au pus umarul la munca sa iasa totul frumos !

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 − twelve =